לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איתמר

המשך חיוב לאחר התנתקות משרות טלפון ואינטרנט (סמייל)

מזה כמה שנים שהייתי מנוי סמייל 012 לארבעה קווי טלפון ואספקת אינטרנט. בחודש מאי השנה ניידתי את כל השירות - קווי הטלפון שברשותי מחברת סמייל 012 לחברת נטוויז'ן תוך ביטול שניים מהארבעה, ואת שירות אספקת האינטרנט. אף על פי כן המשיכה חברת סמייל לחייב אותי בטענה שלא קיבלה על כך הודעה. על אף מכתב ופניות בע"פ נציגי סמייל ממשיכים להטריד אותי בדרישות תשלום, כאשר ביטלתי את ההרשאה להשתמש באמצעי החיוב (כרטיס אשראי) חייבה אותי בקנסות ושלחה איומים בתביעה. מאחר וההתקשרות איתם הייתה כחברה (קטנה שברשותי) אינני יכול להגיש נגדם תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות ולמיטב הבנתי החוק להגנת הצרכן אינו חל על העסקה. מהם האמצעים העומדים לרשותי להתגוננות מפניהם, אם יש?

גולן 012Smile

היי איתמר, קראתי את דבריך וארצה לשוב אליך בכדי לבדוק את הנושא ולסייע. שלח בבקשה את הפרטים לכתובת המייל שלי- talk2us@012.net ונוכל להמשיך משם. גולן 012Smile

טלי

שם תוכן הודעה: לי הם עשו את אותו הדבר. ביקשתי להתנתק...והודעתי להם ואף החזרתי להם את הציוד שלהם בדואר והם אישרו זאת. אבל להתנתק?? נאדה.... לא הסכימו. המשיכו לחייב בטענה שאני לקוחה וותיקה שלהם. אחר כך הם עשו לי "הקפאה" ובאמת לא חוייבתי במשך חצי שנה ואחר כך שוב המשיכו לחייב ועתה אני ממשיכה לשלם (אומנם מעט מאוד) על לא שירות ולא כלום.... במשא ומתן להתנתקות טוטאלית נראה אם אצליח.

אסף שילה, עו"ד

אינני בטוח מה הכוונה ב"מהם האמצעים העומדים לרשותי להתגוננות"? עליך יהיה להגיש כתב הגנה או בקשת רשות להתגונן - תלוי בפרוצדורה שתנקט נגדך, אם תנקט.

איתמר

נראה שאיכשהו אבדה בדרך שאלת הביניים: אתה צודק, הניסוח שלי היה שגוי. השאלה היא האם קיימת דרך ליצירת הרתעה שתשים קץ להטרדות ולאיומים מצד חברת 012. כצרכן פרטי עומדים לצידי חוקי הגנת הצרכן ובמידת הצורך - בית המשפט לתביעות קטנות. מאחר וההתקשרות עם ספקית האינטרנט הייתה באמצעות החברה המשפחתית הקטנה מאד (על כל הנובע מכך) שברשותי, אני מוצא עצמי עומד חשוף כצרכן מהשורה מול הדורסנות של חברת אינטרנט זהב הגדולה, אך חסר אונים ללא ההגנות הנ"ל. מה נכון לעשות במקרה כזה? האם יש אמצעים מקבילים העומדים לרשותי, כחברה קטנה, לצורך הרתעה או שהמוצא הנכון מבחינה כלכלית והגיונית הוא לחרוק שיניים ולהיכנע לסחטנות ולחוסר ההגינות?

אסף שילה, עו"ד

אם להם יש דרישות ממך, שיתכבדו ויגישו תביעה, ואתה תתגונן. אם כבר נגבו ממך כספים שאתה חושב שאתה לא היית צריך לשלמם, אתה יכול להגיש תביעה לבית המשפט. כל ההבדל בינך לבין אדם פרטי הוא שאתה צריך להגיש את התביעה לבית משפט השלום (ההליך אינו מאוד מסובך) במקום לבית המשפט לתביעות קטנות. אם אתה רוצה לעשות שינוי מהותי יותר, הדרך האפשרית היא לפעול להגשת תביעה ייצוגית. "הרתעה" אינה, לצערי, מושג רלוונטי בלקסיקון של החברות הגדולות.

איתמר

ובנוסף, מתוך השיטוט ברשת מתקבל הרושם שמדובר בתופעה רחבה למדי, נתקלתי בתלונות רבות על אי ניתוק והמשך חיוב אצל נותני שירות שונים, כולל סמייל 012. האם אין מקום לשקול הגשת תביעה ייצוגית?

אסף שילה, עו"ד

יכול להיות שכן. פנה אלי במייל, בבקשה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום התנהלות צרכנים מול חברות תקשורת