לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שאול

מעסיק מעביר באיחור הפקדות לפנסיה

אני עובד שנתיים וחצי בחברת שמירה. בשנה הראשונה המעסיק הפריש לפנסיה הפקדות רטרואקטיביות. לדוגמה, על חודש עבודה 11/2016 ההפקדה בוצעה רק ב03/2017. עבור 10/2016 נכנס לקרן הפנסיה רק ב09/2017. האם אני יכול לדרוש מחברת קרן הפנסיה שלי לדרוש מהמעסיק הפרשי הלנה על הכספים של המעביד+פיצויים בחודשים אלו? אם כן, אפשר בבקשה לקבל את הפסיקה בחוק? בנוסף, נכון להיום המעסיק עדיין לא הפריש לפנסיה וקרן השתלמות על חודש עבודה 09/2017 וגם 10/2017. כמובן שהכספים נוכו משכרי באותם חודשים אך עדיין המעסיק טוען שהוא "מטפל" בבעיה. במנורה מבטחים(קרן הפנסיה) טוענים שהם רק יכולים לבדוק שהכספים לא אצלם... מה ניתן לעשות? תודה מראש

עו"ד אבנר בן חיון

אי תשלום דמי גמולים במועד לקרן פנסה מחייב את המעסיק בהפרשי תשואה לפי תאריך הערך המקורי או בריבית פיגורים. חוק הגנת השכר מאפשר גם פיצוי הלנה. בכל מקרה הפיצוי הינו לכלל עמיתי הקרן והעמית עצמו מקבל את הסכומים עם הערך המקורי לגבי השאלה השניה יש להגיש תלונה לרשות שוק ההון כנגד המעסיק וכן מכתב דרישה לקרן הפנסיה לגבית החוב בהקדם

שאול

מה הכוונה "הפיצוי הינו לכלל עמיתי הקרן"? קרן הפנסיה על שמי. באופן כללי יש עוד עמיתים מלבדי?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה