לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יואב

עיכוב משמעותי בתשלומי פנסיה

מדובר על אי תשלום כמה וכמה חודשים, וכן על תשלום לא סדיר. העובד הפסיק לעבוד במקום זה והעניין לא הוסדר גם לאחר חצי שנה. עשרות מיילים, טלפונים, בדיקות איומים בתביעה וכלום לא עוזר. השאלה היא, האם במסגרת תביעה בבית דין לעבודה, ניתן לתבוע על הסכומים שהיו אמורים להיות מופקדים + הוצאות עו"ד וייעוץ לתביעה + עוגמת נפש כלשהי כאשר יש לי תיעוד למעבר ל-50 אימיילים מכתבים ותחינות להסדיר את העניין. האם יש סיכוי אם הסכום אותו אני דורש על עוגמת הנפש הינו 1000 ש"ח בלבד?

אבנר בן חיון

ככל הנראה המוצא היחידי הוא הגשת תביעה לבית הדין לעבודה. תביעה זו תכלול את הסכומים שהיו אמורים להיות מופקדים, הוצאות משפט ונזק בגין הפקדת דמי הגמולים במועד. בעקרון ניתן לתבוע גם עבור עגמת נפש אם כי בבתי הדין לעבודה הפיצוי בגין כך אינו גבוה אבל בנסיבות שאתה מתאר בהחלט יש מקום לכך

יואב

תודה רבה על המענה. העדכון האחרון הוא שהחברה המעסיקה, למרות טענותיה כי העיכוב היה אצל חברת הביטוח, העבירה את השלמת הסכום בהעברה בנקאית לפני יומיים (כחצי שנה לאחר סיום העבודה... יש לי על כך אסמכתא... האם לדעתך יש סיכוי לקבל פיצוי משמעותי יותר דרך תביעה רגילה? כלומר תביעה קטנה לדוגמא? הכוונה איננה להרוויח הון אלא בפירוש ללמד אותם לקח וכמובן לקבל פיצוי ראוי. ושוב תודה על המענה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה