משיכה\ת מעסיק מבטוח מנהלים
עובד 12 שנה במקום עבודה יש לי בטוח מנהלים. השנה בקבלת הדוח השנתי ראיתי שקוזז לי סכום של 30 אחוז מהקרן בלי לידע אותי או לתת הסבר. פניתי טלפונית לחברת כלל ונמסר שזו היתה דרישת המעביד. פניתי למעביד ואומר שבעבר שילם יותר וקיזז בלי לתת פירוט או לאיזה תקופה האם זה חוקי ואיך אני מתנהל
הפניה אינה מפורטת דיה. אם אני מנסה להבין, ככל שנראה סיימת לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותך בפיצוי פיטורים, וכתוצאה מכך, יתכן והמעסיק פנה לחברת הביטוח על מנת לקבל בחזרה את הכספים שהופקדו בגינך לרכיב הפיצויים בפוליסה. בעקרון, קיימת זכאות משפטית למעסיק לקבל בנסיבות מסוימות את כספי הפיצויים שהופקדו על ידו בפוליסה ואולם לכך נדרשים תנאים מקדימים: 1. סיום העבודה הוא בנסיבות שאינן מזכות בפיצוי פיטורים על פי חוק פיצוי פיטורים; 2. לא לסעיף 14 לחוק פיצוי פיטורים. היינו, הכספים שהופקדו לפוליסה ברכיב הפיצויים לא הופקדו "במקום פיצוי פיטורים" לפי סעיף 14; 3. קיים סכם בינך ובין המעסיק הקובע את זכאותו למשיכת הכספים מהפוליסה במצב של סיום העסקה ללא זכאות לפ"פ בעקרון חברות הביטוח נוהגות לשלוח מכתב התראה לעובד טרם ביצוע המשיכה ולידע אותו בבקשת המעסיק על מנת לאפשר לו להתנגד. תבדוק אם קיבלת מכתב כזה בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עו"ד בנושא
שאלות נפוצות:
תומר סיון