הפרשות לפנסיה בשנים 2000-2002 לפני החוק
האם מעביד היה חייב להפריש לפנסיה בשנים 2000-2002 מדובר במשרד ממשלתי האם הייתי מחוייבת להודיע למעביד להפריש לי לפנסיה יש מקום לדרישה
ראי תשובה מטה. בכל זאת ארחיב הזכאות להפרשות פנסיוניות היא חלק מהזכויות ביחסי העבודה החלים בין עובד למעסיק. זכויות אלה נקבעות בהסכם העבודה החל הצדדים. ככלל הסכם העבודה מורכב מהסכם עבודה אישי ככל שקיים, ומהוראות החלות בהסכמים קיבוציים. לשר הכלכלה והתעשיה קיימת סמכות משפטית מכוח הסכמים קיבוצים להרחיב הוראות שנקבעו בהסכם עבודה קיבוצי על מגזר מסויים או על כלל המשק. בהתאם מכוח הסכם קיבוצי כללי במשק לפנסיה מקיפה בשנת 2007, התקין שר הכלכלה והתעשיה צו הרחבה על הסכם זה והחיל את הוראותיו על כלל המשק. מאז קיימת חובה חוקית להפרשות פנסיוניות לעובדים בכלל המשק, גם אם לא נקבעה זכת כזו בהסכם העבודה האישי באם היה קיים הסכם העבודה החל על עובדי מדינה הינו התקש"יר (תקנון שירות המדינה) שהוא הסדר קיבוצי המהווה את הסכם העבודה. מסמך זה, המפורסם, באתר האינטרנט של נציבות שירות המדינה קובע את הזכאות. אין לי ידיעה לענין קיומה של חובה בשנת 2000 לפנסיה בשירות המדינה ואולם ניתן לברר זאת בפניה לנציבות שירות התעסוקה / למקוםה העבודה שלך
שאלות נפוצות:
תומר סיון