לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חסוי

בעיות בהפרשות לקרנות הפנסיה וההשתלמות ועוד

שלום רב, לאחרונה עזבתי את עבודתי בחברת קבלן לאחר שנתיים. מספר בעיות לאורך כל תקופת עבודתי שברצוני לדעת האם ניתן לתבוע ולקבל עליהן פיצוי כלשהו: 1- המעסיק מפקיד לקרנות הפנסיה וההשתלמות באופן קבוע , כל 4 חודשים עבור חודש עבודה אחד רטרו , לדוגמא- עבור ינואר , בחודש אפריל-מאי וכו'. 2- המעסיק לא חישב את עבודתי ביום כיפור אשר בו שהיתי 32 שעות ברציפות במקום העבודה, ללא אפשרות לחזור הבייתה או לישון בחדר חלופי במקום העבודה, כשעות נוספות, אלא טען שעל "שעות ההפסקה" בכלל לא מגיע לי תשלום והוא שילם שעות רגילות בכל זאת מתוך "התחשבות". 3- המעסיק לא שילם במשך שנתיים עבור עבודה רצופה בימי המנוחה השבועיים, היינו, עבדתי ביום שישי ולאחר מכן בשבת ללא הפסקה של 35 שעות, משמע אני אמור לקבל את כל שעות משמרת שבת בתעריף שבת מה שלא שולם. אשמח לקבל סיוע. תודה.

אבנר בן חיון

שלום השאלה כוללת גם שאלות מתחום דיני העבודה ולכן יש לפנות אל פורום דיני עבודה לגבי העדר ההפקדות הרצופות לקרן הפנסיה, הדבר מנוגד להוראות הדין. הדבר גם עלול לגרום פגיעה בזכויות. יש לבדוק אם כל ההפקדות בוצעו בסופו של דבר באופן מלא. יש לפנות אל קרן הפנסיה ולקבל פירוט של חודשי זכויות בקרן ולראות שלא נגרם נזק כתוצאה מההפקדות בדיעבד (בעקרון בהפקדות של עד 5 חמישה חודשי איחור - לא אמור להגרם נזק לכיסוי ביטוחי בגין אירוע בתקופה זו אם קרה ח"ו, אבל מומלץ לבדוק את תקינות הרצף)

חסוי

ההפקדות מופקדות בסוף, אך שאלתי היא האם אוכל לתבוע על כך שהופקדו באיחור של 3- 4 (לא 5 חודשים) חודשים באופן קבוע במשך שנתיים. כמו כן, עד היום לא הופקדו לי ההפקדות עבור חודשים ינואר- מרץ 2018. תודה מראש.

חסוי

ההפקדות מבוצעות בסוף, אבל ..

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה