לא הופרשה פנסיה במשך חצי שנה
שלום. התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש לםני כשנה. נאמר לי מהמעסיק כי מכיוון שיש לי פנסיה פעילה ממקום העבודה הקודם הוא יפקיד לשם את הכספים החל מהחודש הראשון. נראה גם בתלושים שיש ניכויים מצד המעסיק ומהשכר שלי. לאחר חצי שנה ביררתי וגיליתי שלא הועברו לי כספים לםנסיה בכלל.לאחר שיחה עם המעסיק הוא פתח לי קופה חדשה והפקיד רטרואקטיבית את כל הסכומים לחצי השנה שעבדתי. מאז עברה עוד חצי שנה. חשבתי שהפנסיה כבר פעילה והכל בסדר ומתברר שמאז אותה הפקדה לא העביר כלום.. ובתלוש זה אכן מנוכה מהשכר.. קיבלתי מכתב מחברת הביטוח שמציין פגיעה בזכויות הפנסיוניות בשל אי הפקדת הכספים. מה עליי לעשות? המעסיק אומר לי אל תדאגי אטפל בזה.. וזה לא מטופל בפועל. שאלה נוספת, איך ניתן לחשב את כל הריביות שהפסדתי בעקבות אי ההפקדות האלו? תודה
1. יש לוודא מול קרן הפנסיה כי נשמר רצף הזכויות הביטוחי בגין כל תקופת ההעסקה מול המעסיק החדש. שכן, באם המעסיק הפקיד רטרואקטיבית לתחילת ההעסקה אבל הכספים נקלטו רק עבור חודש ההפקדה בפועל יתכן מאוד ויש פגיעה בזכויות הביטוחיות (הפסקה בצבירת תקופת האכשרה (וותק) בת 60 חודשים לכיסוי ביטוחים לפנסית נכות / שאירים ח"ו בגין אירוע שמקורו במחלה קודמת למועד חידוש התשלומים; וגם אם ח"ו אירע אירוע של נכות בתקופת ההפסקה) 2. לענין הריבית- אם המעסיק הפקיד באופן תקין עבור כל התקופה שמתחילת ההעסקה אזי קרן הפנסיה אמורה לחייב אותו בריבית פיגורים - כאשר הזכאות שלך היא לתשואה שהשיגה הקרן בתקופת אי התשלום
שאלות נפוצות:
תומר סיון