לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עומר

הטעיה מכוונת של סוכן הביטוח בעת רכישת ביטוח מנהלים כעצמאי?

שלום למנהל הפורום האדיב, מתנצל מראש על התיאור המפורט. בשנת 2011 רכשתי ביטוח מנהלים כעוסק עצמאי דרך סוכן ביטוח פרטי. לצערי הרב לא הייתי מודע לניואנסים השונים והתבססתי באופן מלא על המלצותיו. מדובר על סוכן שעבד עם משפחתי בעבר ולכן האמנתי שהוא יתן את ההמלצה הטובה ביותר בשבילי. כיום אני מבין יותר את התחום וקראתי עליו רבות. אני חושש שסוכן הביטוח הטעה אותי: הוא כיוון אותי לפתוח ביטוח מנהלים (בעלות יקרה יותר) במקום קרן פנסיה, וחמור מכך - הוביל אותי לרכוש ביטוח אובדן כושר עבודה יקר ומורחב שגוזל לא פחות מ 28% מההפקדות החודשיות שלי. הייתי (ואני עדיין, טפו טפו טפו) בריא לחלוטין. אני עובד בעבודה משרדית על מחשב. פניתי לסוכן לא בכדי לרכוש ביטוח אלא בכדי לפתוח חיסכון לגיל הפנסיה כעובד עצמאי, זה נאמר באופן מפורש ושאינו משתמע לשתי פנים. כאמור לא פיקפקתי בהצעה שלו וחתמתי עליה מבלי שבאמת הבנתי את משמעותה. מדובר על חיסכון צנוע של כ 250 ש״ח לחודש על בסיס הכנסה כעצמאי של 5,700 ש״ח לחודש ושכר מבוטח של 3,800 ש״ח. אין לי חסכונות נוספים כגון קופת גמל או קרן פנסיה. מדובר על החיסכון הראשון (וכרגע גם האחרון) שפתחתי. למרות התשואות היפות בשוק בשנים שחלפו, ההשקעה למעשה בהפסדים - עקב דמי הניהול הגבוהים ובעיקר עלות ביטוח אובדן כושר עבודה. בנוסף לכל אלו, הסוכן לא עידכן אותי שבמידה וההכנסה שלי מעבודה יורדת הפרמיה שאני משלם על הביטוח היא למעשה עודפת ועלי לעדכן בכך את חברת הביטוח בכדי להוזיל עלויות (ברוב השנים שחלפו מאז נרכשה הפוליסה ההכנסה שלי בפועל היתה נמוכה משמעותית מההכנסה על בסיסה נרכש הביטוח ב 2011). שאלתי היא, האם ניתן לתבוע את הסוכן או את חברת הביטוח על הטעיה מכוונת בעת רכישת הביטוח וניצול של התמימות ואי ההבנה שלי? כמה דגשים חשובים: - ההמלצה או הנימוק לרכישת ביטוח אובדן כושר עבודה מסוג זה אינם מופיעים במסמך ההנמקה - שכן הכיסוי הביטוחי הזה בכלל אינו מוזכר במסמך ההנמקה. - ההסברים לבחירה בביטוח מנהלים ולא בקרן פנסיה במסמך ההנמקה הם גנריים מאוד (״מקדם קצבה מובטח״) או שבכלל אינם מדוייקים. - לא מצויין במסמך ההנמקה ולא בטופס גילוי נאות הגופים איתם עובד סוכן הביטוח והעמלות שהוא מקבל מהם. - לעומת זאת - אכן חתמתי על הכל, ביטוח המנהלים נפתח ונוהל בהתאם לחוזה. קיבלתי דוחות שנתיים מחברת הביטוח אולם לא מספיק התאמצתי להבין את משמעותם, הנחתי בטעות שעלות ביטוח אכ״ע היא הסטנדרט בתחום. המון תודה! עומר

עו"ד אבנר בן חיון

סוכן ביטוח הגורם המקצועי האמור לתווך בינך לבין המוצר הפנסיוני המתאים ביותר עבורך. על הסוכן חלות חובות מכוח חוק הייעוץ והשיווק הפנסיוני (שם מקוצר של החוק) ובכלל זה חובת התאמת המוצר הטובה ביותר תוך הינמנעות מניגודי בענינים בין טובתך לבין טובתו האישית ותוך ציון העמלות והקשרים שלו מול הגוף המבטח. לטעון היום טענות כנגד הליך שיווק פנסיוני שנעשה לפני 7 שנים- יחשב ברוב המקרים כחכמה בדיעבד. על מנת לטעון למרמה / להטעיה וכיו"ב על ידי סוכן הביטוח עליך להוכיח כי שיקול הדעת שלו בבחירת המוצר הפנסיוני היה מוטעה בצורה קיצונית בנוסף כפי שציינת ביושר, חלק מהאשם התורם נופל לפתחך שעה שקיבלת מידע לאורך השנים ונמנעת מלעשות מאמץ להקטנת הנזק. בכל מקרה, ראשית יש לבדוק מהו המוצר הפניסוני הקיים לך וכיצד ניתן לעשות אופטימיזציה של החסכון הפנסיוני לשם כך יותר ממומלץ לפנות אל יועץ פנסיוני בלתי תלוי לביצוע בדיקה בדבר תיק החסכון הפנסיוני וקבלת המלצות לתיקון שאופטימיזציה של התיק. אתה יכול לנסות את רו"ח ישראל עזרא - יועץ פנסיוני (ניתן למצוא קישורים באינטרנט אליו (סמארט פנסיה) )

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה