לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יעקב

משיכת כספי פנסיה מקופת הפנסיה

עזבתי מקום עבודה לפני 4 שנים. ביקשתי למשוך את הכספים מקופת הפנסיה עם תשלום מס 35%. אמרו לי להביא מכתב מהמעביד, המעביד מסרב לתת לי, מה אני יכול לעשות על מנת למשוך את הכסף. הסכום למשיכה 8,000 ש"ח.

עו"ד אבנר בן חיון

בעקרון עד להיום היית צריך להגיש תביעה נגד המעסיק. שכן, קופת הגמל אינה יכולה לשחרר את כספי הפיצויים אלא על פי אישור מהמעסיק או על פי פסק דין אך בענין זה נפל דבר וחוק קופות הגמל תוקן ביום 8/7/2018 (אתמול) ובו נקבע פתרון רוחבי לבעיה זו של סכסוכי עובדים / מעסיקים בשאלת הזכאות לכספי הפיצויים בקופה ומשיכתם מהקופה. ביום 8/7/2018 פורסם תיקון מס' 21 לחוק קופות הגמל (בשמו בקצר) ובמסגרת נקבע הסדר כי מעסיק יהיה רשאי להתנגד בתוך 4 חודשים מסיום העבודה בהודעה לקופת הגמל להחזרת כספי הפיצויים לעובד. בחוק נקבעו תנאים לכך (פסק דין הקובע זכאות המעסיק לכספי הפיצויים/ הסכם המורה כי ניתן לעשות כן בצירוף הסכמת העובד) החוק קבע כי הוא יחול גם על סיומי עבודה שקדמו למועד כניסת החוק לתוקף - ולמעשה למעסיקים יש מהיום 4 חודשים להודיע לקופות הגמל על התנגדותם לשחרור כספי פיצויים של עובד שסיים לעבוד. בחלוף תקופה זו- הכספים הינם של העובד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה