אי הפקדות לקופת הפנסיה
אני עובדת כשמונה חודשים במקום עבודה. לאחר 3 חודשים התחילו להוריד הפרשות לחברת כלל עבור פנסיה. לאחר כחודשיים החלטתי לאחד קופה זו עם הקופה הקיימת בחברה אחרת, מה שגילה לי שעוד לא נפתחה קופה בכלל. המעסיק לא מספק לי תשובות איפה הכסף כמו כן הסוכן הביטוחי של החברה. לאחר בירורים, אי התשלום הוא שיטתי. עובדות מכמה סניפים גילו שגם להן לא הפרישו. רובנו מתחת לשנת עבודה. האם אפשר לתבוע מהמעסיק הפקדות לאלתר ולהתפטר בדין מפוטרת?
הפורום הוא בדיני פנסיה וגמל ושאלת זכאות לפיצוי פיטורים בדין מפוטרת הינם בפורום דיני עבודה. חוק פיצוי פיטורים מאפשר לעובד להתפטר מעבודתו בין מפוטר במרה של הרעה מוחשית בתנאי העבודה. אי קיום הסכם עבודה ביחס לאי ביצוע הפקדות פנסיוניות המחוייבות על פי חוק כיום, יכול ויחשב כמזכה לתנאי זה (למיטב ידיעתי ועל כך יש לקבל אישור מפורום דיני עובדה / עו"ד הבקיא בדיני עבודה). יש לדעת כי על מנת להכנס לדין זה יש לשלוח התראה בפני המעסיק על מנת לתת לו אפשרות לתקן את המצב בנוסף, מה הענין של עובד שהתפטר בדין מפוטר? זכאות לפיצי פיטורים. הזכאות לפיצוי פיטורים קיימת מכוח חובת ההפרשות לפנסיה (לפחות 72% ממנה- הואיל וחובת ההפרשות לרכיב הפיצויים הוא 6% מהמשכורת החודשית כפול חודשי העבודה). והואיל וההפקדות לקרן הפנסיה באות 'במקום פיצוי פיטורים' הרי שכספים אלה הם של העובד בכל מקרה והמעסיק אינו זכאי לקבלם בחזרה אלא אם כן העובד סיים לעבוד בנסיבות שאינו מזכות בפיצוי פיטורים ומשך את הכספים. בתמצית, אם המעסיק 'משחק' עם הזכויות הפנסיוניות, הדר מצביע על מקום עבודה בעייתי. מומלץ לדרוש ביצוע הפקדות אלה, לאו דווקא תוך סיום יחסי עבודה. אבל גם אם החלטת להתפטר את זכאית להפקדות אלה
שאלות נפוצות:
תומר סיון