מה נכלל בתקרת מעקב הכנסות של קרן הפנסיה?
שלום אני מקבל קצבת נכות מקרן הפנסיה וקצבת נכות מביטוח חיים פרטי. במכתב מקרן הפנסיה נאמר תחת הכותרת של מעקב הכנסות :"ככל שגמלת הנכות והכנסותיך יעלו על סך ....... נכון למועד הפרישה יופחת מחצית ההפרש והקרן תדרוש או תנכה את התשלום העודף ששילמה. " התקרה שנקבעה לי היא הברוטו שממנו נגזרה הפנסיה. בשיחה עמם הבנתי כי הכנסותיך מתייחס להכנסות מעבודה ולא להכנסה מקצבת ביטווח החיים הפרטי וכך גם קצבת נכות מביטוח לאומי לא נחשבת. 1. האם הבנתי נכון שהכנסה מקצבת ביטוח פרטי אינה נחשבת להכנסה ,אלא רק עבודה? 2. כיצד מתבצעת הבדיקה השנתית? (כתוב שהבדיקה נעשית פעם בשנה) תו8דה ושבת שלום מייקי
נראה שהבנת נכון. הכלל הא שהשתכרות נכה היא בגין הכנסה שלפי סעיפים 2(1) ו-2(2). הכנסה כמעסק / משלח יד או הכנסה מעבודה ראה הפניה מתוך התקנון העדכני של קרן הפנסיה מבטחים החדשה (לדוגמא) בענינן זה לדף ייעודי באתר האינטרנט של הקרן עם הסבר מפורט https://bit.ly/DiOLmX
תודה על התשובה. לפי הקישור ששלחת אז אני טועה וכנראה גם אתה. כן קצבה ממקור אחר נחשבת להכנסה . אז מה נכון ? האם הקצבה מביטוח לאומי והקצבה מביטוח חיים פרטי נחשבים להכנסות ונכללים בתקרה? אודה לתשובה מהירה. אני לחוץ בעניין.
בתקנון הקרן המופיע באינטרנט יש הגדרה לקצבה ממקור אחר והיא אינה כוללת את ביטוח לאומי ואת הקצבה מביטוח חיים פרטי. לכן האם בקישור שהעלת ההגדרה קצבה ממקור אחר היא בעצם זהה להגדרה לקצבה ממקור אחר בתקנון הקרן אז נובע כי קצבת ביטוח לאומי וקצבה מביטוח פרטי אינן נכללות בתקרת ההכנסות שנה טובה מברכת ומבורכת.
שאלות נפוצות:
תומר סיון