ביטול חברות בקרן פנסיה בעקבות מצב רפואי
מבקש לדעת אם קרן פנסיה יכולה לבטל את ההצטרפות לקרן שנעשתה לפני מספר שנים. מדובר על מחלה שנתגלתה לפני 10 שנים טופלה ולא חזרה שוב. בזמנו נמסרו אישורים רפואיים וגם לאחרונה המוכיחים כי הבעיה הרפואית מזמנו לא מנעה ולא מונעת או מגבילה היום כל פעילות שלי במקום העבודה. לאחרונה קבלתי מכתב המבטל את חברותי בקרן. המעסיק לוחץ עלי למצוא קופת פנסיה אך גם קופה אחרת לא מוכנה לצרף אותי. 1. האם קופת פנסיה יכולה כך סתם להפסיק חברותי בה לאחר שהייתי חבר בה שנים? במידה והתשובה היא כן, האם ישנה קופה שתקבל אותי?
אדי שלום התיאור קצת כללי וקשה ליתן על פיו התיחסות. בעת קבלת מצטרפים חדשים קרנות הפנסיה רשאיות לערוך חיתום רפואי ולקבוע תנאים בהצטרפות ואף לא לקבל את המועמד לקרן, אך ככלל לאחר שהמועמד הצטרף לקרן, קרן הפנסיה אינה יכולה לבטל את מעמדו כעמית / מבוטח בקרן. קימת בד"כ הוראה בתקנוני קרנות הפנסיה לפיהם על המבוטח למסור פרטים מלאים בעת ההצטרפות (לא צינת בשאלתך באם הפרטים הרפואים האמורים נמסרו בעת ההצטרפות), כך שיתכן ותקנונית אולי קימת לקרן זכאות לכך, אולם מדובר על צעד קיצוני ביותר. בכל מקרה, ההצטרפות לקרנות פנסיה פתוחה לפניך, וכאמור יתכן ותידרש לערוך חיתום רפואי, כאשר בגין המצב הרפואי המדובר יתכן ויקבעו לגביך התניות שונות. הית ממליץ לך לקבל יעוץ מלא על בסיס הפרטים והמידע המלאים בענין זה
שאלות נפוצות:
תומר סיון