שאלה
שלום אני הייתי מקבל פנסיה נכות מחברת הביטוח לאחר תאונות עבודה ( קבלתי למשך שנה ) ולאחר כך חברת הביטוח דקרשב להיבדק על יד רופא מטעמה ולאחר כך קבלתי מכתב מהחברה שאני מסוגל לעבוד ואינני זוכה לעוד קצבת פנסיה (הפסיקו לשלם לי ) ברגע הזה נאלצתי למשוך כספי התגמולים ולאחר כמה חודשים ממשיכת התגמולים בקשתי מחברת הביטוח לשלוח לי מכתב בדיקת הרופא שלחו לי את זה והופתעתי כשראיתי שהוא אומר שאני לא מסוגל לעבוד השאלה היא יש מה לעשות כי הפוליסה לא בתוקף ??? אבל עבדו עלי שלחו מכתב שאומר שהרופא אמר שאני יכול לעבוד אבל בפועל הוא אמר שאני לא מסוגל לעבוד בעבודה פיזית
משה שלום בעקרון משיכת הכספים מהמוצר הפנסיוני (מדובר על ביטוח מנהלים או קרן פנסיה?), מפסיק את הזכאות לזכויות ממנו (בעת המשיכה אתה נדרש לחתום על בקשת פדיון המפרטת ענין זה) בנוסף, לאחר מכתב הקרן שבו נדחה המשך תשלום פנסית הנכות מן הסתם הופיע בו פירוט על זכותך לערער על ההחלטה ואופן הערעור. וככל שסברת שהינך מצוי באי כושר עבודה ('נכות') אזי היית צריך לערער באופן ובמועדים שנקבעו במכתב. יחד עם זאת, היתי ממליץ לך לפנות אל קרן הפנסיה / ביטוח המנהלים ולשטוח את טענותיך כפי שפירטת ובמידת הצורך לשקול קבלת יעוץ משפטי מלא על בסיס הנתונים המדויקים בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד
אז אין מה לעשות נכון
סביר להניח כי קשה להחזיר את הגלגל אחורה. יחד עם זאת יתכנו נסיבות שהן כן ניתן לפעול ולכן הצעתי לך לפנות אל חברת הביטוח ולטעון את הטענות שטענת
הנוקדה היא שחבררת הביטוח אמרה שאני מסוגל לעבוד אבל בפרוטוקול הדר אמר שאני לא מסוגל לעבוד בעבודה פיזית אלי בעובדה באופי משרדי קל ?. יש משהו לא סביר השאלה כדאי להתיעץ עם עורך דין או מה אתה אומר
בנסיבות האלה על מנת למצות את הנושא - היתי ממליץ להתיעץ עם עו"ד מומחה בתחום
שאלות נפוצות:
תומר סיון