לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שולמית

קצבת שארים

שלום רב, אני צריכה יעוץ בנושא פנסיה וקופות גמל. אני יתומה בת 22, אבי נפטר בהיותי בת 9 ואילו אמי נפטרה כשהייתי בת 15 ולפני כשנה נודע לי ולאחיי על כספי פנזי שלה על סך של כ150000 שח כשביכול אמורים להתחלק ביני ולבין שני אחיי. חברת הפנסיה היא מיטב דש, יצרתי איתם קשר טההם ביקשו שאמלא טפסי משיכה ואשלח להם עוד כמה טפסים על מנת לקבל את הכסף. לאחר התנהלות ארוכה הם יצרו איתי קשר בטענה כי זאת טעות והכסף הזה כבר שולם לנו כקצבת שארים כל חודש עד שמלאו לי 21. בדקתי את עניין קצבת השארים ולפי מה שהבנתי מדובר בכלל בקצבה שניתנת ליתומים או אלמנים ע"י ביטוח לאומי. אני לא מצליחה להבין כיצד הגיוני אשמח לעזרה בנושא

עו"ד אבנר בן חיון

שולמית שלום קרן פנסיה נועדה לתשלום קצבת זקנה, אך היא כוללת גם כיסוים ביטוחים למקרה נכות ופטירה. במקרה של פטירת עמית - זכאים שאיריו לפנסית שאירים. השאירים הינם האלמן/ אלמנה והיתומים (ילדי העמית). הזכאות הינה לאלמן/נה למשך כל ימי חיו/ה ולפיצוים עד לגיל 21. מדבריך עולה כי אכן קיבלת, את ואחיך, פנסית שאירים עד הגיעכם לגיל 21. לאור קבלת פנסית שאירים ממילא לא קימת עוד זכאות לכספים שהיו צבורים בחשבון ערב הפטירה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה