לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אילנית

הפסקת חברות בקופ"ג

רציתי לשאול:המעסיק שלי מפגר בתשלומיו לקופ"ג (כשלושה חודשים) מתקבלות הודעות לעובד ולמעסיק ע"כ שהעובד אינו מכוסה למקרה של "מקרה ביטוחי" - האם קיים חוק שבו אוכל לדעת מה מצבי (האם אני מכוסה אולי כדאי לי לשלם בעצמי לפני המעסיק- יודגש המסיק משלם רק בעיכוב של כשלושה חודשים)? האם יש שוני בנושא בין תקנון קופה אחת לאחרת (ותיקה או לא)? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

אילנית שלום סעיף 19א' לחוק הגנת השכר מסדיר זכויות של עובד אשר מעסיקו לא משלם דמי גמולים לקופת הגמל בגינו. החוק קובע חזקה משפטית לפיה יראו את זכויות העובד בקופה כאילו שולמו, ומאפשר לקופה להשתחרר מחבותה זו במידה והיא נוקטת באמצעים הנדרשים לגבית חוב המעסיק וכן שולחת הודעה מתאימה לעובד. בעקרון, כל עוד הקופה לא פועלת על פי הוראות חוק הגנת השכר לגבית החוב- קים לך כיסוי במשך התקופה של 13 החודשים שממועד האיחור. אבל ככל שהקופה כן פועלת בהתאם להוראות החוק להשתחרר מחבותה, הרי שלא יחול עליך הכיסוי הביטוחי ולכן עליך לשקול את צעדיך בענין ובכלל זה הגשת תביעה מתאימה נגד המעסיק ואפילו, על מנת להיות בצד היותר בטוח, לפעול להסדרת הסדר ריסק באופן עצמאי. בעקרון, ובלי קשר לחובה של הקרן לפעול לגבית החוב מכוח סעיף 19א' לחוק הגנת השכר כנ"ל, בקרן פנסיה חדשה קיים ריסק זמני אוטומטי בן 5 חודשים (יש לבדוק בכל תקנון של קרן וכן יכול וענין זה ישתנה מעת לעת בהתאם לשינוים בתקנון). היינו קיים כיסוי ביטוחי למשך תקופה של 5 חודשים ממוע דהפסקת התשלומים לקופה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה