קרן פנסיה במקום העבודה
שלום שמי עומר ואני בן 32, ידע מועט לגבי זכויותי הפנסיוניות שאלתי היא כזאת: כשהגעתי למקום העבודה הנוכחי נפגשתי עם סוכן של חברת הביטוח קלי. סיכמנו על הפרשה לקרן פנסיהבמנורה. די קיבלתי ללא שאלות את מה שהוא הציע. האם אני יכול לעבור לכל קרן פנסיה לפי בחירתי וללא תיווך סוכנות הביטוח? לפי מיטב הבנתי ישנן קרנות המציעות דמי ניהול נמוכים ההרבה ממה שאני מקבל כעת. תודה מראש עומר
עומר שלום קימת לך הזכות, בכל עת, לבחור בכל קרן פנסיה חדשה וכן להעביר את היתרה שנצברה לך בקרן הפנסיה הנוכחית לקרן בה תבחר. ניתן לעשות זאת גם ללא תיווך של סוכן הביטוח. יחד עם יש לדעת כי בחירה בקרן פנסיה לא אמורה להתבסס על גובה דמי הניהול בלבד (הגם שזהו נתון חשוב אשר באופן מצטבר לאורך שנים, במיוחד לנוכח גילך הצעיר, יכול לבוא לידי ביטוי בסכומים משמעותים) אלא גם על נתונים נוספים (תשואה, גודל של הקרן, איכות הניהול, שירות הלקוחות, מדד הסיכון וכו׳). כמו כן, יש לדעת כי קבלת יעוץ פנסיוני מסוכן ביטוח או יועץ פנסיוני משווק פנסיוני (שיכול להיות אגב גם עובד של הגוף המוסדי אליו אתה בוחר להצטרף) הינו שלב חשוב בטרם קבלת ההחלטה . שבוע טוב ובהצלחה אבנר בן חיון, עו״ד
שאלות נפוצות:
תומר סיון