הפרשות 2014
שלום המעביד הפריש לי בשנת 2013 5% גמל 5% עובד 8.33% פיצויים השנה המעביד לא העלה לי את ההפרשות ל 5.5% ו 6% וזה נשאר אותו דבר כמו שנה שעברה האם מותר לו האם החוק מאפשר זאת איפה אני יכולה למצוא את עיקרי החוק להראות למעביד הרי בסה"כ מי שמרוויח זה המעביד כי בקופה שלי מופרש פחות והוא מבחינתו מכסה את נושא הפיצויים על חשבוני תודה מראש
שלום רב, בענין זה שאלה זו חוזרת ונשאלת. הרקע הוא קיומו של צו ההרחבה לפנסיה חובה אשר קבע שיעורי הפרשות לביטוח פנסיוני באופן מדורג לאורך השנים עד לתקרה הקבוע בשנה זו- 2014, של: 5.5% תגמולי עובד; 6%- תגמולי מעביד ו-6% רכיב פיצוים מעסיק. מול שיעורי הפרשה אלה, קיימים שיעורי הפרשה שעובדים ומעסיקים הסכימו ביניהם, להפקדות לביטוח מנהלים או לקרנות פנסיה. הפקדות שנעשו לפי הסכמים אלה נחשבו כהסכם מיטיב- כמשמעות המונח בצו ההרחבה ולכן הצו לא חל עליהן. עתה, בשנת 2014, מהכנסה לתוקף מדרגת ההפקדות החדשה על פי הצו, עולה השאלה איזו הוראה גוברת. האם ההפקדות, ששיעורן הכללי (18.33%) עולה על סך ההפקדות שלפי הצו (17.5%), ממשיכות להנות מההגדרה של 'הסכם מיטיב' ולכן אין תחולה לצו או שמא הצו יחול לנוכח שיעורי הפקדות פנימיות גבוהות יותר ברכיבי התגמולים? בענין זה קיימות דעות לכאן ולכאן ויש לקבל יעוץ משפטי פרטני בענין
שאלות נפוצות:
תומר סיון