לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שירן

פנסיה לעובד זר

שלום, אני אישה נכה כ-100% מוכרת בביטוח לאומי כולל שר"מ (שירותים מיוחדים). הייתה לי מטפלת כ-5 שנים שהגיע אלינו דרך חברת תיווך סיעוד על פי חוק. ולכן ברצוני לדעת מספר דברים: 1. האם הפרשת דמי פנסיה מחויבת לגבי נכים 100%המתקיימים ע"י קצבאות ביטוח לאומי, עבור מטפל סיעודי? 2. מה הזכויות של המטפל הסיעודי בפירעון ובקבלת הסכום שהצטבר? 3. במידה והעובד הזר הגיע מחברת תיווך על פי חוק, האם החברה אמורה גם היא להפריש את דמי הפנסיה החלקים שלה? אודה לתשובתך

עו"ד אבנר בן חיון

שירן שלום על פי הוראות הדין החל, עובדים זרים זכאים להפרשות פנסיוניות. ההפרשות עבור עובדים זרים אמורות להיות מופקדות לקרן שאינה פנסיונית, אותה יוכלו העובדים לפדות עם סיום תקופת עבודתם בישראל. למיטב ידיעתי אין פטור ביצוע הפקדות פנסיוניות לנכה (100%). כמו כן, למיטב ידיעתי הואיל ואת המעסיק של המטפל הזר, מלוא חובת ההפרשות הינה עליך (ולא על חברת התיווך)

שירן

הסכום שבאחריות " המעסיק " ( היות ואני נכה 100% ), בכל חודש עבור חיסכון פנסיוני וחיסכון לטובת פיצויים - נכון או לא נכון ? במידה והצטבר 10,000 ש"ח כאשר זה מחולק ל- 5,000 ש"ח לכל חיסכון והעובדת התפטרה בטענה שהיא לא רוצה לעבוד יותר אצלי ויש לה מקום אחר ויחד עם זה חתמה על מכתב המאשר את דבריה, האם אני אמורה לשלם לה את הפיצויים שהצטברו בחיסכון ?

עו"ד אבנר בן חיון

שירן שלום ההפקדות מחולקות לרכיב תגמולים ולרכיב פיצויים (החלוקה ביניהם אינה 50-50 אלא בשיעור הקבוע בצו ההרחבה או במקור אחר שממנו יש לבצע את ההפקדות). מעמד כספי הפיצוים והזכאות שלך, כמעסיקה, לקבלם חזרה, קבוע במקור המשפטי המחייב אותך לביצוע ההפקדה. ככל שמדובר בצו ההרחבה, אזי הצו קובע איסור החזרת כספים שהופקדו לרכיב הפיצוים לידי המעסיק למעט בנסיבות שבהן העובד סיים לעבוד בנסיבות שאינן מזכות בפיצוי פיטורים וניתן פסק דין השולל את הזכאות לפיצוי פיטורים (בנסיבות של מעילה וכיו"ב) או אם העובד משך כספים מהקופה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה