לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורן וסרמן

משיכת כספי פנסיה של הורה שנפטר

אבא שלי נפטר לפני מספר שנים ומבירור באתר של האוצר מסתבר שיש לו כספים ב3 קופות שונות אך אין צו ירושה אבא ז"ל היה נשוי פעמיים ומשפחתו מפוזרת בעולם ולכן בלתי אפשרי לנסות לגבות הכסף דרך בית הדין הרבני אלא רק דרך רשם הירושות בבית משפט מהם המסמכים שאני צריך לארגן?איזה אישורים אני צריך שאחיי החורגים יחתמו עליהם? ברגע שיהיו לי מסמכים בסיסיים אלו אוכל להתחיל בתביעה בביתמשפט

עו"ד אבנר בן חיון

אורן שלום בהתאם להוראות סעיף 147 לחוק הירושה, כספים שיש לשלם מכוח חוזה ביטוח או תקנון קופת גמל עקב פטירתו של מבוטח/ עמית, בהתאמה, אינן בגדר העזבון וחוק הירושה אינו חל על כספים אלה. בהתאם, הזכאות לקבלת הכספים הרשומים על שמו של אביך ז"ל, קבועה בהתאם לתקנון של כל אחת מהקופות שמצאת. בעקרון, הכלל הוא (באם מדובר על קופות גמל לתגמולים לצורך הענין) כי הכספים ישלמו למי שמינה אביך כמוטב בכתב מינוי מוטבים בקופה. באם אביך לא מינה מוטב, ישולמו הכספים בהתאם למינוי מוטבים שיכול ונעשה בצוואה, ככל שקיימת (ובלבד שהיא אוחרת לכתב מינוי המוטבים הקים בקופה, ככל שקיים). באם אין צוואה, אזי הכספים ישולמו ליורשים על פי צו ירושה שיש לקבל. ככלל, אין צורך בתביעה משפטית- אלא כל מה שעליך לעשות הוא לפנות אל הקופות הרלוונטיות (אלא שעליך לפנות כבעל מעמד - היינו, כיורש או כמוטב לכספים על פי צו ירושה / כתב מינוי מוטבים / צוואה)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה