בטוח מנהלים בזמן אבטלה
אני מובטל מחודש 7/2013 מצאתי עבודה אתמול ואתחיל לקבל ביטוח מנהלים בעוד שלושה חודשים רטרואקטיבית. דיברתי עם הסוכנת של ביטוח המנהלים שלי (שעדיין לא יודעת שמצאתי עבודה)והיא אמרה שעליי לשלם 150 שח לחודש כדי לשמור על הזכויות, כאשר כל 150 השקלים הם תשלום שממנו לא עובר לי כלום לביטוח המנהלים לצורך חיסכון. שאלות 1. מה דעתך בנידון. 2. מה יקרה ולא אשלם את 150 שקלים ובעוד שלושה חודשים אפקיד כספים כרגיל? תודה רבה
מוטי שלום דעתי היא כי יש לשמור על רצף הכיסוי הביטוחי ככל שניתן ובעיקר שיש לקבל יעוץ פנסיוני מתאים (בין אם מסוכנת הביטוח שלך (ומומלץ מאוד לשתף אותה בזמן אמת בשינויים שחלו אצלך) ובין אם מבעל רשיון אחר. ואפרט: חשוב להבין כי בתחום החיסכון הפנסיוני, קיימים בעלי מקצוע אשר כל תפקידם הוא לייעץ למבוטחים / עמיתים בקופות גמל. בעלי מקצוע אלה- הנם משווקים פנסיוניים (שיכולים להיות: סוכני ביטוח (כדוגמת סוכנת הביטוח שלך) או עובדים של הגופים המוסדיים) וכן יועצים פנסיונים (אשר תפקידם זהה לתפקידו של המשווק הפנסיוני- אלא שאלה - נטולים כל זיקה לגופים המוסדיים. בד"כ יועצים פנסיוניים פועלים במסגרת הבנקים אם כי קיימים גם גופים פרטים אשר מעניקים יעוץ פנסיוני). שני סוגי בעלי רשיונות אלהה, קיבלו את רשיון הייעוץ / שיווק שלהם לאחר4 שעמדו בבחינות של אגף שוק ההון והם כפופים להוראות ולפיקוח של הממונה בענין מתןיעוץ פנסיוני. כל האמור בא על מנת להמחיש לך את הרצינות שבקבלת יעוץ פנסיוני בטרם נקיטת כל פעולה בתחום החסכון הפנסיוני ובכלל זה שאלתך. המדור, לא נועד להחליף יעוץ פנסיוני והוא אינו מתימר להיות כזה.
שאלות נפוצות:
תומר סיון