לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יעקב

פנסיה תקציבית

שלום. כעובד עירייה ותיק יחסית אני נמצא במסלול של פנסיה תקציבית. מדוע אני צריך גם קרן תגמולים? זה משהו שאני יכול לפדות את הכסף? לא ברור לי כל הענין הזה

עו"ד אבנר בן חיון

יעקב שלום בשנת 2001 נכנס לתוקף הסכם המעבר מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת (ביחס לעובדים חדשים כהגדרתם בהסכם- שבהתאם להסכם בוטחו בפנסיה צוחברת). במסגרת הסכם זה, נקבעה זכות לעובדים ותיקי אשר מבוטחים בפנסיה תקציבית, להפרשת דמי גמולים לקופת גמל לתגמולים בגין רכיבי שכר שאינם מבוטחים בפנסיה תקציבית. ביום 12/1/2011 נחתם הסכם קיבוצי נוסף, אשר תיקן את הסכם המעבר והגדיל את ההפרשות בגין רכיבי השכר הנוספים. לגבי ההפרשות עצמן ולשאלתך,השאלה היא באיזה מוצר פנסיוני מופקדות ההפרשות. ככלל, ככל שההפקדות בוצעו למעמד עמית עצמאי בקופת גמל לתגמולים, הרי שהפקדות אלה ניתנות לפדיון החלל מגיל 60, כסכום חד פעמי, בכפוף לכללי המס. ביחס לכספים שהופקדו לקופה כאמור לאחר 1/1/2008- כספים אלה יהיו ניתנים למשיכה כקצבה בלבד, באמצעות העברתם לקופת גמל משלמת לקצבה (קיימת אפשרות של היוון הסכוממים האלה וקבלתם כסכום חד פעמי ואולם זה תלוי בגובה בקיומה של קצבה מזערית). המלצתי היא להיוועץ עם יועץ פנסיוני בנושא זה, על בסיס הנתונים העובדיים כפי שהם לאשורם, ובטרם תקבל החלטה כלשהי בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה