תשלום רטרואקטיבי של הפרשות פנסיה
שלום, האם זה חוקי ואפשרי שמעסיק שלא שילם לי פנסיה במשך שנה וחצי, יעביר אליי ישירות את התשלום הרטרואטיבי שהוא חייב לי (ולא לקרן פנסיה) לאחר שסיימתי לעבוד אצלו?
על פי הפסיקה, דרך המלך היא הפקדה לקרן הפנסיה. הואיל והפקדה לקרן פנסיה חדשה - בגין תקופה רטרואקטיבית, אפשרית רק בגין שנת המס שבה מופקדים הכספים, לכן את הסכומים שבגין שנת מס קודמת ניתן לקבל ישירות אליך
יואב שלום אי תשלום דמי גמולים לביטוח פנסיוני על ידי מעביד- הוא מהלך לא חוקי, הן במישור האזרחי והן במישור העונשי (מכוח חוק הגנת השכר). הדבר הטוב ביותר הן עבורך והן עבור מעסיקך הוא לשלם את דמי הגמולים שהיו נדרשים בתשלום לקרן הפנסיה. הענין הוא שלא ניתן להפקיד כספים לקרנות פנסיה חדשות עבור תקופה רטרואקטיבית שמעבר לשנת המס בה מבוצעת ההפקדה (הינו לצורך הדוגמא כיום- בגין החודשיים האחרונים ינואר - פברואר). את ההפקדות בגין התקופה שבשנת 2013 והחלק של שנת 2012 (לפי התיאור שלך של אי הפקדה של שנה וחצי) ניתן להפקיד בסכום חד פעמי ב'קרן חדשה כללית' כמשמעותה בהסדר התחיקתי (שהיא קרן פנסיה משלימה. סכומים אלה תוכל למשוך כקצבה בגיל פרישה בלבד). בהנחה שהית מגיש תביעה לביה"ד לעבודה בגין אי התשלום, הרי שכאמור לא ניתן לבצע הפקדות רטרואקטיבית לקרן פנסיה, ביה"ד היה מחייב את המעסיק בפיצוי בגין הנזק שנגרם לך. נזק זה, באופן כללי, כולל את דמי הגמולים (הפקדות המעסיק לרכיב התגמולים ולרכיב הפיצויים) שלא שולמו (החלק שמנוכה משכרך רכיב התגמולים ממילא לא נוכה וממילא המעסיק אינו מחויב לשלמו), את התשואה שהיית מקבל בתקופת אי ההפקדות על סכומים אלה (ואם ביה"ד היה רוצה לדייק, בניכוי דמי ניהול ודמי סיכון שהיית משלם לקרן הפנסיה), את אבדן הטבות המס בגין אי ביצוע ההפקדה (רכיב התגמולים שלך לא מוכר לצורך מס וקיבלת אותו כשכר שממנו נוכה מס מלא), וכן את הנזק שנגרם בגין ההיבטים הביטוחיים בגין אי ביצוע ההפקדות (הצטרפות שלך כיום לקרן פנסיה תחייב צבירת תקופת אכשרה מיום ההצטרפות, וכן את גיל ההצטרפות כיום ולא לפני שנה וחצי). זה למעשה בסיס ההתדיינות שלך מול המעסיק לצורך חישוב הפיצוי הראוי במקרה זה האמור אינו בגדר תחליף ליעוץ משפטי שאותו מומלץ לקבל במקרה זה מעו"ד ועל בסיס המידע והנתונים העובדתיים שבמקרה זה בהצלחה
שלום. אני מבין שהפרשת התגמולים רטרו הינה הוצאה לא מוכרת למעביד. אולם היות וכל היא לא תהווה זקיפה ביגי העובד . האם נכון? והאם כדי שלא תהווה זקיפה חייב העובד להפריש את חלקו ? או שבגלל זאת ממילא הוצאה לא מוכרת למעביד אין זה משנה.
שאלות נפוצות:
תומר סיון