שאלה
שלום. עבדתי חצי שנה אצל מעסיק ולא הפריש לי לפנסיה כלל למרות שהייתה לא קופה. עברו שנה וחצי של בקשות ותחינות שיעביר לרשותי וכעת מסכים. אילו דרישות אני זכאי לדרוש במידה ולא העביר לי את הכסף לפי הנסיבות הללו? תודה
שרית שלום חסרים כמה נתונים עובדתיים בשאלתך. ראשית האם החובה להפקדת כספים בקרן פנסיה הינה מכוח ההסכם האישי? הסכם קיבוצי אם חל? או מדובר בחובה כללית- שאז יחול צו ההרחבה לפנסיה חובה. צו ההרחבה לפנסיה חובה קובע חובת ביצוע הפקדות עבור עובד לביטוח פנסיוני. שיעור ההפקדות והמשכורת שממנה יש להפקיד קבועים בצו. מועד תחילת ההפקדות אף הוא קבוע בצו והוא - לאחר 6 חודשי עבודה (יש לכף חריג המזכה אתה עובד בביצוע הפקדות מיידית עם תחילת עבודתו- וזאת אם העובד הגיע עם ביטוח פנסיוני פעיל). לכן, בהנחה שאין בינך ולבין מעסיקך הסכם אישי או הסכם קיבוצי, והחובה היא מכוח צור ההרחבה לפנסיה חובה, וככל שלא התחלת את עבודתך אצל המעסיק עם ביטוח פנסיוני פעיל, על מעסיק לבצע הפקדות בגינך לקרן הפנסיה לאחר 6 חודשי עבודה. אי ביצוע ההפקדות לאחר המועד הנ"ל הינו הפרה של הוראות הצו על ידי מעסיק החושף אותו לתביעה אזרחית על ידך. לכן הינך זכאית לביצוע ההפקדות האלה לקרן פנסיה בצירוף הפרשי הריבית בגין האיחור. כמו כן, ככל שקרן הפנסיה לא תסכים לקבל הפקדות בגינך בגין התקופה הרטרואקטיבית, את זכאית לקבל את ההפקדות האלה אליך (אם כי הייתי ממליץ לפעול בקרן הביצוע ההפקדות רטרואקטיבית לנוכח היותו מקור ההפקדות - צו הרחבה / הסכם קיבוצי כללי המאפשר לראות אי הפקדות אלה בגין תקופה זו - כ'חוב').
שאלות נפוצות:
תומר סיון