ביטוח פנסיוני אחרי דמי אבטלה
שאלה לגבי החוק הנ"ל: "אם העובד היה מבוטח בביטוח פנסיוני לפני שהתקבל לעבודה, הוא יהיה זכאי להפרשות לפנסיה כבר מיומו הראשון בעבודה. ההפרשות יתבצעו רטרואקטיבית רק לאחר השלמת 3 חודשי עבודה אצל המעסיק" הייתי מועסקת בחברה 3 שנים עם תשלום פנסיוני, יצאתי לחופשת לידה 3 חודשים (בהם הופקד פנסיה) ולאחריה דמי אבטלה 3 חודשים ( לא הופקד פנסיה), התקבלתי לעבודה אחרת. ממתי אני זכאית שהמעביד החדש יפקיד לי דמי פנסיה? תודה רבה . תזכו למצוות !
סיון שלום ככל שההפקדות נעשו לקרן פנסיה חדשה, אזי לאחר הפסקת התשלומים לקרן- קיימת ארכת ביטוח בת חמישה חודשים בהם את נחשבת למבוטחת פעילה. כלומר, בהנחה שבמהלך תקופת הלידה בוצעו בגינך הפקדות פנסיוניות ולא חלפו חמישה חודשים מתום תקופת הלידה ניתן לטעון לפרשנות לפיה יש לך ביטוח פנסיוני פעיל ולכן גם זכאות להפקדות מהיום הראשון. בכל מקרה קיימת חשיבות גדולה לשמירת הרצף הביטוחי בקרן הפנסיה ולכן מומלץ, גם אם המעסיק אינו מקבל את הפרשנות הזו, להפקיד את ההפקדות, אפילו המינימליות או אפילו רק את הריסק (שניתן גם לנכות אותו מהיתרה הצבורה בקרן) בגין התקופה החסרה ולשמור על רצף ביטוחי בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד
שאלות נפוצות:
תומר סיון