לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קושקה

אי תשלום לקופת פנסיה

שלום! אני עבדתי בחברת ניקיון כי מנקה במשמרת ערב 3 שעות ליום, 5 ימים בשבוע. לאחר 3.5 חודשים הודעתי בפקס שקיים לי חשבון פעיל בקופת פנסיה (היות וזה היה מקום עבודה שייני בו זמנית) ושלחתי לגיזברות דו"ח אחרון מחשבון זה ולמרות זאת אמרה לי חשבת שכר שהחברה פותחת חשבון רק לאחר 6 חודשים עבודה וגם אז לא מפרישה רטראואקטיבית על כל התקופה אלא רק עבור חודשיים כל חודש בחצי שנה השניה של עבודה-כלאמר רק העובד שמסיים שנה שלמה של עבודתו בחברה יקבל העברה סכום מלא של תגמולים ופיצויים עבור שנה. אני לאחר 4 חודשים חליתי בשפעת ל-3 ימי עבודה ומפקחת אסרה עלי לחזור לעבודה באותה חברה שבה ניקיתי ולא נתנה לי מקום אחר לעבודה ונאלצתי לכתוב מכתב התפטרות. האם בכל זאת אני יכולה לדרוש מחברת ניקיון לפתוח לי חשבון פנסיה ולהפריש 14.33%מהשכר לתגמולים ולפיצויים על 4 חודשים מלאים שעבדתי? ובמקרה שחברה תסרב אני האם אני יכולה לתבוע?

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב בענף הנקיון קיים הסכם קיבוצי כללי בין ארגון חברות הניקיון לבין הסתדרות העובדים הכללית החדשה שנחתן בחודש יולי 2013 הוראותיו של ההסכם נכנסו לתוקף עם חתימת צו ההרחבה בחודש פברואר 2014. ולכן יש לבדוק מהו המועד בו הועסקת ואיזה הוראות הסכם חלו עליך באותו מועד. בהחלט יתכן כי קיימת לך זכות שאותה אתיכולה לתבוע ממעסיקך בגין אי הפרשת דמי גמולים לקרן הפנסיה- אולם לשם כך יש לבדוק את הנתונים המדויקים ניתן במצבים אלה להעזר בשירותי ההסתדרות הכללית או ארגוני סיוע משפטי אחרים - ראי פירוט בקישור המצ"ב http://www.kolzchut.org.il/ בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה