לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

עמלות גבוהות

שלום רב יש לי ביטוח מנהלים עם מקדם קיצבה מובטח דמי ניהול קבועים מצטבר: 1.30%, דמי ניהול מהפרמיה 8% לאחרונה גיליתי שהדמי ניהול מאוד גבוהים ופניתי לסוכן הביטוח להפחית אותם סוכן הביטוח טוען שמכיוון שסוג הביטוח שלי הוא "מובטח" אזי אין סיכוי להוריד את דמי הביטוח. האם נכון הדבר? האם החוק שמגביל את סכום העמלה אינו תופס כאן? האם "שכרו לא יוצד בהפסדו" כל הכסף של מקדם מובטח יוצא בעמלות בחישוב לטווח הארוך? תודה מראש על תשובתכם שרון

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב דמי הניהול בפוליסת ביטוח קבועים בפוליסה עצמה ונתונים לשינויים בהתאם לשיקולים מסחריים של חברת הביטוח (ובכפוך להוראות הדין החל). בהתאם לרפורמה בדמי ניהול בקופות ביטוח (ובכללן קופות גמל שהינן קופות ביטוח) נקבעו דמי הניהול המירביים בביטוחי מנהלים כך שהחל מיום 1 בינואר 2014, דמי הניהול המירביים שניתן יהיה לגבות - עד 1.05% מהצבירה ועד 4.00% מההפקדות. הרפורמה בדמי הניהול אינה חלה על פוליסות ביטוח שהוצאו לפני יום 1/1/2013. השאלה שלך הינה שאלה מסחרית- היינו, מה הסיכויים שחברת הביטוח תסכים להפחתת דמי הניהול והדבר נתון לכוח המיקוח הקיים. מעבר לכך השאלה בדבר הכדאיות של הותרת פוליסת הביטוח שמחד הינה עם מקדמים מובטחים אך מאידך עם דמי ניהול גבוהים - הינה שאלה מתחום הייעוץ הפנסיוני ומומלץ לפנות ולקבל עליה תשובה מיועץ / משווק פנסיוני בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד

שרון

עזרת לי מאוד, תודה רבה .שרון

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה