לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עופר

ביטוח מנהלים לאחר עזיבת עבודה

התפטרתי מעבודתי. המעסיק משאיר את כספי הפיצויים בביטוח מנהלים. אם הייתי מושכת את כספי הפיצויים, לא הייתי משלמת מס, כיוון שהסכום יוצא פחות מהתקרה השנתית של כ- 12000 שח. בכל מקרה, החלטתי שלא למשוך את כספי הפיצויים, ולשמור אותן בביטוח מנהלים, על מנת שאקבל אותם כקצבה לכשאגיע לגיל הפנסיה. 1. האם במצב זה, עדיין צריך לבצע התחשבנות עם מס הכנסה? 2. במידה ולא אמצא עבודה, או שאפסיק עבודתי (עד הפנסיה), האם מקדם ההמרה נשמר לי ? (למרות, אי הפרשות נוספות עד גיל הפנסיה. ידוע לי שהזכויות בנושא ביטוח נכות ומוות נפגעות, אבא האם גם מקדם ההמרה נפגע?) תודה

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב 1. בעקרון בעת סיום העבודה יש לבצע התחשבנות עם מ"ה בקשר לכספים (יעוד הכספים) שבקופה - אך בענין זה יש להתייעץ עם יועץ מס 2. ענין ביטוח המנהלים- ראשית, בכפוף לקבלת ייעוץ פנסיוני מלא מבעל רשיון פנסיוני, יש לבדוק בהקדם את האפשרות להמשיך ולהפקיד כספים בפוליסה על מנת לשמור אותה בתוקף לנוכח המקדמים המובטחים הקבועים בה. על פניו ובאופן כללי בלבד יצוין גם אם אם אי אפשר כברק להפקיד או שתחליטי שאת לא רוצה להמשיך להפקיד המקדמים הקבועים בפוליסה נשמרים ביחס לכספים הצבורים בה כך שבעת ההגעה לגיל פרישה תהי זכאית לקצבה על בסיס הסכום הצבור במכפלת המקדם הקבוע כבר כיום יחד עם זאת לצורך מתן תשובה מדויקת יש לבחון את תנאי הפליסה עצמה ולקבל ייעוץ מבעל רשיון פנסיוני בהצלחה אבנר בן חיון, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה