לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מאמא

פגיעה עתידית עקב הפסקת תשלום לקרנות

שלום בעשר השנים האחרונות עבדתי והפקדתי לקרנות הפנסיה וביטוח המנהלים. לפני חצי שנה חברה שעבדתי התחילה תהליך פירוק ומאז אני לא יכולה להפקיד כי הקרנות עדיין על שמן (לא יכולה להפקיד עצמאית או לתת למקום העבודה החדש להפקיד) מגדל אומרים שהם צריכים 161 וכל מיני מכתבים שאני פשוט לא מצליחה להשיג משום מקום (אין חברה, המפרק לא נותן וגם העורך דין לא עוזר בקיצור אני רודפת אחרי כולם - מילא השאלה שלי היא איזה פגיעה בדיוק אני הולכת לספוג כי אני מבינה שאני אפגע מזה אבל אני לא ממש מבינה במה ואיך וכמה ומתי (אני משערת שמתישהו זה יסתדר אבל זה עלול לקחת זמן) מה האפשרויות שלי? קרן ההשתלמות אני מבינה שפחות במשחק הזה של פגיעה אלא פשוט כמה כסף הופקד זה מה יש לי - או שגם שם יש עניין של פגיעה עתידית? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

בוקר טוב, ישנה חשיבות לשמירה על רציפות ביטוחית, בפרט בכל הנוגע להפקדה לקרן פנסיה. ככל וסיימת עבודתך אצל המעסיק המצוי בהליך פירוק, וטרם קיבלת טופס 161 מוצע לפנות אל הקרן בצירוף אסמכתאות בעניין סיום העבודה לרבות העתק הבקשה לפירוק וכו' ובצירוף מסמכי הקבלה של המעביד החדש. במידה וחרף הפנייה לא תיאות הקרן לבצע פעולת העברת הבעלות, שמורה לך הזכות לפנות לגורמים הרלבנטיים לרבות הפיקוח על הביטוח בעניין. בברכה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה