הפסקת ביטוח בעקבות מחלה
שלום לפני חמש שנים פתחתי קרן פנסיה במבטחים. לפני כשנתיים אובחנה אצלי הפרעה דו קוטבית. הצהרתי על כך בהצהרת בריאות שנשלחה לי כאשר ביקשתי לצרף מעסיק חדש. היום קיבלתי מכתב ממנורה מבטחים שבו הם מודיעים לי כי אינם מעוניינים שאמשיך להפקיד בקרן הפנסיה שלי אצלם האם מותר להם לעשות את זה?
במידה והיית עמית פעיל בקרן הפנסיה ושמרת על זכויותך באמצעות הסדר ריסק או שעברת בצורה רצופה ממעסיק למעסיק הקרן לא צריכה לבקש ממך למלא הצהרת בריאות. מומלץ שתבדוק זאת מול נציגי השירות
שלום רב, קרן פנסיה היא קופת גמל לקצבה, והכללים והזכויות של העמתיתים בה נקבעים בתקנון הקרן, כפי שהוא מעת לעת, ובהתאם להוראות ההסדר התחיקתי. הקרן, אינה חברת ביטוח, ומטרתה העיקרית הינה חסכון לפנסיית זקנה, וכן לתשלוום פנסיית נכות למי שהוא בגדר נכה, כהגדרת המונח, ופנסיית שאירים לעמית שנפטר. קרן הפנסיה פועלת על פי עקרון ה'הדדיות'- היינו, הכיסוים הביטוחים- תשלום פנסיית השאירים או פנסיית הנכות וכן התשלום חפנסית הזקנה, משולמים לעמיתים בה, מתוך כלל נכסי העמיתים. בשל עקרון ההדדיות, מחוייבת בחובת נאמנות וזהירות כלפי כלל העמיתים, תוך גם חובת שוויוניות ואיסור הפליה והיא אינה יכולה להעדיף עמית אחד על פני השני. לכן, לאור האמור, הקרן, בעת בחינתה בקשת הצטרפות עמית חדש לקרן, רשאית לבדוק באם קיימים סיכונים ביטוחיים החורגים מהרגיל או ממה שהיא קבעה לעצמה, בקבלת עמית כזה וככל שזה לא עולה עם טובת כלל העמיתים היא רשאית אף לדחות קבלת עמית. האמור לעיל מתבסס על כך כי אכן לא היה רצף ביטוחי בגינך בקרן, לאורך תקופת ההפקדות (מניח כי המעסיק החדש הוא לאחר הפסקה בתשלומים לקרן העולה על התקופה הקבועה בתקנון הקרן שממנה תחשב הפקדה חדשה כהצטרפות חדשה), שאם לא כן, על עוד הינך מבוטח (בתוך הקרן ברצף הפרדות מההתחלה - הרי שלא ניתן לקבוע החרגות במהלך הדרך). יצויין למען הגילוי הנאות כי הח"מ מעניק שירותים משפטיים לקרן הפנסיה מבטחים (בנושאים שאינם קשורים לתקנון הקרן) כמו כן, אין באמור לשמש תחליף לייעוץ פנסיוני פרטני. קרנות הפנסיה החדשות הינן גופים מפוקחים על ידי הממונה על אגף שוק ההון, ביטוח וחסכון במשרד האוצר (קיים אתר אינטרנט ובו פרטים ומידע נדרש) וניתן לפנות בכל ענין, שלגביו עמית בקופת גמל חושב שנעשה לו עוול, לקבלת התייחסותם. כמו כן, מומלץ לכם לפנות אל הקרן עמצמה על מנת קבל התייחסות מפורטת. בברכה ורפואה שלמה
שאלות נפוצות:
תומר סיון