דיי טיפשי-בכללי עזרה
רציתי לשאול באיזה גיל מתחילים להפריש לקרנות פנסיה גמל וביטוח מנהלים ? ואיך אני יודעת מה יש לי ואיפה... אם יש לי למשל ביטוח מנהלים וגם קרן פנסיה איך אני מאחדת אותם... או שאי אפשר? איך אני יודעת מה יש לי ? והאם בגיל פרישה..או אובדן כושר עבוד או חלילה פטירה... זה מופרש באופן אוטומטי? אני רוצה שכל הדברים האלה ז"א הגמל הפנסיה והביטוח מנהלים יהיו במקום אחד כך שבשעת הצורך אני לא אצטרך לחפש אותם.. זה נשע טיפשי אבל אני לא יודעת כלום בנושאים הללו...
שלום רב את יכולה להרגיש בנוח עם מצבך שכן חלק גדול מהציבור לא מצוי בפרטים שנשאלו על ידך. בכל מקר, בחיפוש פשוט באינטרנט ניתן לקבל תשובות על מירב השאלות ששאלת והייתי מציע לך להתחיל באתר האינטרנט של אגף שוק ההון, ביטוחוחסכון במשרד האוצר- האמון על הפיקוח בתחום החיסכון הפניוני במדינת ישראל. בכל מקרה, לגופו של ענין, החיסכון הפנסיוני במדינת ישראל בקופות גמל/ קרנות פנסיה / ביטוחי מנהלים מבוצע ברובו במסגרת יחסי העבודה היינו, במסגרת יחסי העבודה המעסיק והעובד מפרישים למוצרים פנסיוניים בה תאם להסכם העבודה החל עליהם. ככל שלא חל הסכם עבודה המחייב הפרשות למוצר פנסיוני, חל הרובד הבסיסי בענין זה והוא החובה לביצוע הפרשות לפנסיה מקיפה הקבועה בצו ההרחבה לפנסיה חובה. צו הרחבה זה חל על כלל העובדים במדינת ישראל, וקובע זכאות של כל עובד (שגילו אצל אשה - 20 לפחות ואצל גבר- 21 לפחות) לביטוח פנסיוני בקרן פנסיה מקיפה או בביטוח מנהלים הכולל כיסוי ביטוחי לאבדן כושר עבודה. שיעורי ההפרשות קבועים בצו. וחובת הביטוח היא החל מהחודש השישי לעבודתו של העובד (אלא אם כן העובד התחיל את עבודתו עם ביטוח פנסיוני פעיל). איך את יודעת מה יש לך? והאם ניתן לאחד מוצרים פנסיוניים? ובכן, הגופים המוסדיים המנהלים מוצרים פנסיוניים מחוייבים לשלוח מדי שנה דוח תקופתי (שנתי וכן רבעוני) למבוטח /לעמית ובו מפורטות זכויותיו של העמית (החסכון הצבור, היקף הכיסויים וכן פירוט ההפקדות שנעשו באותה שנה). קיימת גם אפשרות לבדוק באמצעות ת.ז. באתר האינטרנט של אגף שוק ההון איזה מוצרים פנסיונים רשומים על שמך בנוסף, קיימת אפשרות, בין בעצמך ובין באמצעות מינוי בעל רשיון (סוכן ביטוח או יועץ פנסיוני) לבדוק מול כל הגופים המוסדיים או חלקם באם רשומים על שמך זכויות באחד מהמוצרים הפנסיוניים המנוהלים על ידם. ניתן לאחד מוצרים פנסיוניים בהתאם לכללים שנקבעו בתקנות הניוד ובחוזר שפרסם הממונה לשם כל האמור, מומלץ לך לקבל ייעוץ פנסיוני פרטני מול בעל רשיון (כאמור, סוכן ביטוח או יועץ פנסיוני (כיום בכל בנק קיימים יועצים פנסיוניים המוסמכים ליתן ייעוץ ובדיקה כאמור) בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון