לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שאול

פיטורים וקרן פנסיה

אני עובד מ 1.1.11 פוטרתי החל מ 31.5.14 לא הפרישו עבורי מעולם כספים לקרן פנסיה. רוצים לשלם לי רק פיצויים במזומן בלבד. ורוצים לפתוח לי קרן פנסיה עכשיו עם כל הסכום שלא הופקד בכל השנים ועוד דורשים ממני את החלק של העובד שכעת אפקיד גם בקרן. זה חוקי??? מישהו אמר לי שאני זכאי לקבל את הכספים שהמעביד לא הפקיד עבורי כעת, ובמזומן. האם זה נכון? אם כן, האם זה פטור ממס או לא? האם אני זכאי גם לכספים שאמורים היו להיות מופקדים לתגמולים? לפי טבלת האחוזים של כל שנה? או לפי 6% על כל התקופה שעבדתי. או לא בכלל...... מה לעשות???

עו"ד אבנר בן חיון

שאול שלום בעקרון המעסיק הפר את החובה הקבועה עליו בחוק והוא חשוף לתביעה מצידך. בהעדר מקור חוקי אחר (הסכם אישי או הסכם קיבוצי) החל על יחסי העבודה בינך לבין מעסיקך והקובע את חובת ההפקדות לפנסיה- שהוא בגדר 'הסכם מיטיב' כמשמעות המנוח בצו ההרחבה לפנסיה חובה, הרי שעל מעסיקך חלה החובה מכוח צו ההרחבה לפנסיה חובה להפקיד את ההפקדות לביטוח פנסיוני בשיעורים ובמועדים הקבועים בצו. תחילת החובה, מיד מתום החודש השישי לעבודתך אצל המעסיק (ככל שהתחלת את עבודתך אצלו עם ביטוח פנסיוני פעיל הרי שהחובה היא מהחודש הראשון לעבודה). שיעורי ההפקדות לביטוח הפנסיוני מפורטות בסעיף 6.ד' לצו ההרחבה. יש לדעת כי אי ביצוע ההפקדות לקרן הפנסיה על פי הצו לא מסתכם רק בסכומי ההפקדות כפי שעולה משאלתך אלא גם גרם נזק באי צבירות זכויות בקרן הפנסיה (צבירת תקופת אכשרה, הפרשי תשואה וכיו"ב) ובטח ככל שח"ו אם היה קורה אירוע המזכה בפנסית נכות או שאירים. לגבי האפשרויות שעומדת בפניך- ככלל החסכון הפנסיוני הינו חשבו ביותר ויש לשקול היטב באם לא לבחור בהפקדת הכספים לקרן פנסיה כפי שמוצע (כולל הניכוי של חלק העובד). יש לדעת כי גם במקרה כזה לא תוכל לצבור זכויות רטרואקטיבית (לתקופת אכשרה וכיו"ב) אלא ממועד ההפקדה בפועל. בנוסף יש לדעת כי משיכת כספים מקרן הפנסיה אפשרית רק בהגיעך חלגיל פרישה ותוכל למשכם ככלל, כקצבה. קיימת האפשרות לקבל את הכספים מהמעסיק כיום במזומן תוך וויתור על הפקדה בפנסיה על כל המשתמע, ללא פטור ממס. ממליץ להיוועץ עם עו"ד מומחה בתחום וכן מול יועץ / משווק פנסיוני בטרם קבלת החלטה בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה