לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דרור

משיכת כספי הפרישה בבת אחת - משתלם?‬

שלום רב, אמא שלי תהיה בת 64 בנובמבר. לאחרונה קבלה מכתב מכלל חברה לביטוח כי היא זכאית לקצבה או קבלת הפנסיה כסכום חד פעמי - "יובהר כי אפשרות זו תעמוד בפניך אך ורק במידה וסכום הפנסיה לה הינך זכאי נמוך מ-5% מהשכר החודשי הממוצע במשק ובהתאם לתנאים הקבועים בתקנון". לאמא שלי יש בפנסיה בערך 72,000 שח. לפי החישוב שלהם, זה פחות מ-441 שח קצבה לחודש (שזה הסכום המינימלי לקצבה). כלומר היא עומדת בתנאים ויכולה למשוך את הכסף. השאלה שלי היא - האם יש מס על המשיכה הזאת? נאמר לי על-ידי אחת הנציגות של "כלל" כי אם תמשוך את הכסף יהיה עליה לשלם מס של 35% למדינת ישראל. אם תמתין לגיל 67, תוכל למשוך את מלוא הסכום ללא תשלום מס. האם הוסבר לי נכונה? האם ישנה דרך אחרת למשוך את הכספים? אשמח להבהרה קלה בנושא. בתודה מראש, דרור.

עו"ד אבנר בן חיון

דרור שלום, נכון לקבל בענין זה ייעוץ פרטני מבעל רשיון פנסיוני אשר יפרוט בפניך את כל ההיבטים ולא רק את ההיבטים המיסויים. המקור הנורמטיבי לביצוע תשלום שלא בדרך של קצבה מקרן הפנסיה עבור עמית אשר מלאו לו 60 ושלא צבר את 'הפנסיה המזערית' (5% משכר המינימום), מעוגן בתקנה 33 (ה) לתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל). תקנה זו מאפשרת את המשכיה וקובעת כי יראו במשיכה זו כהיוון קצבה. היינו, כך יחושב המס על הסכום הנמשך. לגבי ההבהרה של נציגת כלל- לא ידוע לי על פטור ממס בגיל 67 על משיכת כספים הונית מקרן פנסיה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה