שחרור פיצויי פיטרים
יש לי קופת פנסיה ותיקה לא פעילה שאליה הופרשו כספים עד לפני כ-30 שנה ע"י המעסיק שאצלו עבדתי אז. לאחר מכן עברתי למעסיק בעל פנסיה תקציבית ולא הפרשתי יותר לקופה הנ"ל. המעסיק הנ"ל לא הנפיק לי טופס 161 עם עזיבתי לפני 30 שנה וטוען היום, שלפי רישומיו אני עזבתי ביוזמתי ולכן לא מגיעים לי כספי הפיצויים. בפועל, עם עזיבתי סוכם, שאני אקבל פיצויי פיטורים אבל שאותם אטול מהקופה אליה הופרשו מידי חודש, אבל אני העדפתי להותירם בקופה כדי לא לפגוע בפנסיה. ככל הנראה, אין לסיכומים אלה תיעוד, לא אצלי ולא אצל המעסיק הנ"ל. המעסיק לא פנה עד היום לקופה בבקשה לקבל את כספי הפיצויים. בקרוב אני עומד להגיע לגיל פרישת חובה והואיל והסכום קטן יחסית הוא ייפדה ולא תשולם לי פנסיה. "עמיתים" טוענים שעלי להציג טופס 161 כדי להיות זכאי גם לרכיב כספי הפיצויים. 1. האם זה נכון (בתקנון האחיד לא כתוב דבר כזה)? 2. מה מוצע לי לעשות אם המעסיק הנ"ל יסרב ליתן לי טופס 161 ולשחרר את כספי הפיצויים ?
שלום רב בעקרון לצורך הזכאות לקבלת הכספים מקרן הפנסיה, נדרש טופס 161 או אישור מעסיק על שחרור הכספים במצב כזה הייתי ממליץ להגיש תביעה לקבל סעד הצהרתי על זכאותך לקבלת הכספים
תודה על ההתייחסות. האם נכון שיש הלכה פסוקה, שכאשר ניתן לבקש סעד כספי (כמו במקרה זה), בית המשפט/בית הדין לא יאפשר לבקש סעד הצהרתי ?
במקרה זה הסעד שאתה מבקש צו הצהרתי לזכאותם לכספים
שאלות נפוצות:
תומר סיון