סעיף 19א' לחוק הגנת השכר ואי גבייה בזמן
1) מה חובת קרן הפנסיה כלפי העובד והאם היא יכולה לפתור עצמה פעם אחר פעם במתן תשובה ש"המעביד לא העביר בזמן" וזאת בלי לדווח לעובד על כך? הקרן מתרצת את הפסד התשואה שלי בכל פעם בכך שהמעביד לא מעביר בזמן. אם המעביד לא מעביר בזמן האם היא לא צריכה לפנות אליו ? האם אין לה אחריות בסיסית כלפי העובד? ( ידוע לי למשל שהיא אשרה למעביד לשלם בש'יקים דחויים ... ) 2) יצא אף שלאחר שהמעביד לא העביר בשנה הקודמת ( 2013) והיא פתחה לי על דעת עצמה קרן פנסיה כללית להעביר הפרשות המעביד שבאו רק אחרי חצי שנה - ב2014 . האם מותר לה לפתוח קרן פנסיה חדשה על שמי וללא אישורי ואף ללא ידיעתי? 3) היא טוענת שהיא גובה ריבית פיגורים מהמעביד והריבית לא נכנסת לחשבוני כי אם לכלל העמיתים. כאשר אני רוצה הוכחות לכך, על גביית ריבית הפיגורים מהמעסיק היא אומרת "לא רוצה" כי זה תהליך פנימי שלה. האם לכן כאשר הקרן לא מקבלת הפרשות המעביד ( בתרוץ כאמור ש"לא העביר לנו" ) בזמן ורק אחרי 3 חודשים או רק אחרי חצי שנה והם נכנסות ובכך אני מפסיד תשואה ( לתאריך הערך ) אני לא מקבל משהו על הגבייה המאוחרת שלהם? האם התהליכים הנ"ל שהם מבצעים נשמעים סדירים ולא עובדים על החוק בצורה כל שהיא? תודה.
גיל שלום על קופת גמל חלה חובה לפעול לגבית חובות מעסיק כלפי עובדו לקופת גמל. ככל שהקופה פעלה לגביית החוב, היא רשאית להשתחרר מחבותה. השאלות שאתה שואל הינן כלליות ויש מקום לקבל עליהן יעוץ פרטני על פי נסיבות המקרה עצמו
האם קרן הפנסיה יכולה תמיד לטעון שהמעביד לא מעביר כספים ולכן היא פטורה מגביית החוב. האם על קרן הפנסיה להוכיח לעובד שהיא עשתה את כל המאמצים הדרושים ? האם היא חייבת לתת הוכחות לעובד שבמידה והמעביד העביר במועד מאוחר יותר היא גבתה מימנו ריבית פיגורים כפי שנדרש בחוק?
גיל שלום ראה תשובתי למעלה. על קרן הפנסיה פעול לגביית חוב מעביד בהתאם להוראות סעיף 19א' לחוק הגנת השכר והפסיקה שמכוחו במסגרת כך היא נדרשת גם לפעול לגביית חוב ריבית הפיגורים (יש לדעת אגב, כי ריבית הפיגורים אינה נזקפת לחשבונו של העמית, אלא עד לגובה השערוך הנדרש לתקופת אי התשלום בתאם לתשובה שחלה על העמית).
שאלות נפוצות:
תומר סיון