הונאה של סוכן פנסיה
שלום רב, נכנסתי למקום עבודה חדש ודיברתי עם סוכן הפנסיה של המקום, בנוגע לפתיחת קרן חדשה של פנסיה והשתלמות. בהתחלה הוא רצה לפתוח ביטוח מנהלים. לא נפלתי בפח, וביקשתי קרן פנסיה. לפי הפרטים שכתובים במסמכים של הפנסיה, כתוב שדמי ניהול על הפקדות זה 4. ודמי ניהול במצטבר זה 0.5. קרן הפנסיה נפתחה לפני 7 חודשים, אך עדיין דמי הניהול על הפקדות נותרו על 6. (שזה התיקרה לפי החוק) דיברתי עם הסוכן והוא אומר שבהתחלה הקרן נפתחת על 6, ואז צריך להגיש בקשה להוריד ל-4, והוא הגיש אותה מזמן. וכל פעם שאני מדבר איתו, הוא משנה נושא, כאילו מיתמם ולא מבין על מה אני מדבר. דיברתי עם החברה שאצלה הקרן נפתחה (הראל), והם אמרו שעדיין לא קיבלו הוראה מהסוכן לשנות את דמי הניהול. ציינתי בפניהם שהסוכן אומר חירטוטים, ואז כשהם בדקו את הנושא וחזרו אליי כעבור כמה ימים, הם אמרו לי לשאול את הסוכן את כל מה שאני צריך לדעת. הדגשתי בפניהם את חוסר ההיגיון במה שהם אומרים, אבל כבר הבנתי שהם לוקחים את הצד של סוכן הפנסיה, "כי אני לקוח שלו", ולא של החברה... ביקשתי שוב את עזרתם, והם הסבירו שלוקח זמן עד שהדברים זזים, לכן דמי הניהול עדיין לא עודכנו, או חרטה דומה. רציתי לדעת בבקשה מה אפשר לעשות במצב הנ"ל? חשבתי: * להגיש תלונה למפקח על הביטוח * להגיש תלונה במשטרה על הונאה * להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בסיוע עו"ד אשמח לכל עצה, או אפילו אישור במידה והפעולות שכתבתי הן נכונות.
שלום רב, לא הייתי ממהר להגיש תלונה במשטרה ויתכן ולא הייתי נוקט בלשון הכותרת של המייל שנקטת ככל שאכן קיימת בידך התחייבות של החברה המנהלת של קרן הפנסיה למתן ההנחה האמורה הייתי מציע פשוט לכתוב מכתב לממונה לפניות הציבור בקרן הפנסיה ולשטוח בפניו את טענותיך ככל שלא תהא שבע רצון מתשובתו תוכל גם להגיש תלונה לממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון ו/או להגיש תביעה
שלום אבנר, תודה על תגובתך. מדוע אתה נרתע מלשון הכותרת? אני מרגיש מרומה, שהסוכן מנצל את תמימותי בתחום הפנסיוני לרווח האישי שלו. זהו מעשה ביזיוני כשלעצמו, בלי קשר לסיבה שלא יכולתי לבחור בסוכן אחר, הרי הוא מנהל ההסדרים של מקום העבודה. הסוכן שלח לי מסמכים לאימייל כדי שאחתום עליהם, אך החתימה שלו לא הייתה עליהם. הוא אמר שאחזיר לו אותם עם החתימה שלי. בכל מקרה, מופיע על המסמכים את המספר של דמי ניהול על ההפקדות, וגם שמו המלא ומספר ת.ז. של הסוכן. זה מופיע ב-"מסמך הנמקה לשיווק פנסיוני לחברה - נספח א' - טבלת השוואה". בנוסף זה מפורט בפיסקת ההערות (שכותרתה "לתשומת ליבך"), במסמך "המחשה לתכנון פנסיוני במסגרת עבודתך". תודה רבה..!
שאלות נפוצות:
תומר סיון