"בקשה לדילוג על חוב" -פנסיה חובה
שלום, התבקשתי לחתום על טופס "בקשה לדילוג על חוב פנסיה" בעבר בגין חוב מעסיקי מה 8/13 לחברת הביטוח. נאמר לי בזמנו כי זהו משהו זמני והחוב יסגר, ואני חתמתי. כיום, אני כבר יודעת יותר על ביטוח הפנסיה ולאחר ברור, החוב לא נסגר ואני לא מקבלת תשובה מסוכן הביטוח שלי (שהוא דרך המעביד), לא מחברת הביטוח ולא מהמעסיק (שאינו מבין כלל בעניינים אילו ולא מוכן "לבזבז זמן" על כך). הסכום לפנסיה הופרש בתלוש השכר בגין 8/13. החברה המבטחת שלחה למעסיקי כבר מספר מכתבי התראה על החוב אך לא יותר מכך ואני שולחת פקסים אליהם בדרישה לסגירת החוב כחוק. כיצד אוכל להפעיל את חברת הביטוח שתאלץ את המעסיק לשלם? האם זהו זמן לתבוע את חברת הביטוח (לא רוצה לקלקל יחסי עבודה עם המעסיק)? תודה
שלום רב בעקרון כל אחד מארבעת הצדדים שציינת נושא באחריות במקרה זה. ראשית ועיקר- המעסיק. אי תשלום דמי גמולים מנוגד לסעיף 19א' לחוק הגנת השכר וככל שהסכום נוכה משכר העובד הדבר מהווה עבירה פלילית עם סנקציה עונשית (קנס כבד ועד כדי מאסר) בהתאם לסעיף 25ב' לחוק הגנת השכר (אם כי במקרה מבין שחתמת על מסמך הסכמה שלא להפריש הפרשות פנסיוניות, כך שלא נוכו ממך דמי גמולים ממשכורתך) שנית- הגוף המוסדי המנהל את הביטוח הפנסיוני. עליו לפעול לגבית החוב. גופים אלה בד"כ שולחים מכתבים ולאחר מס' מכתבים ובחלוף תקופה מסוימת- גם מגישים תביעה בהתאם לנסיבות הענין. יתכן ובמקרה זה המעסיק הציג מצג של וויתור מצידך בהתאם להסכמה ביניכם. שלישית סוכן הביטוח- שחב כלפיך חובות נאמנות- ולכן ככל שאת פונה אליו ולא מקבלת תשובות - הרי הוא לא מקיים את חובתו כלפיך רביעית- את- העובד- הגם שהפסיקה מניחה כי העובד מטבע הדברים, וזה תלוי בנסיבות, הוא הצד החלש במשוואה של יחסי עובד מעביד, הרי שלא ניתן לפטור לחלוטין את העובד מאחריות. אי הפרשה לביטוח פנסיוני דומה במהותה לאי תשלום שכר, לא יתכן כי העובד לא יפעל באופן אקטיבי שעה שהוא מודע למצב ובמיוחד כאשר הוא עצמו חתם על הסכמה. לכן, ראשית עליך להודיע למעסיק בכתב, על ביטול הסכמתך לאי ביצוע הפרשות באותו מסמך שחתמת עליו וכן לדרוש מהמעסיק לשלם את דמי הגמולים לביטוח הפנסיוני את יכולה לשלוח מכתבים גם למבטח הפנסיוני ולסוכן בבקשה מהם לפעול לגבית החוב בכל מקרה בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון