לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שואל

אובדן ותק בפנסיה

שלום, אני עובד במשך 4 שנים במקום עבודה ולאחר 3 חודשי עבודה הראשונים (בינואר 2011) החלו לנכות משכרי את תגמולי הפנסיה (כי היה לי הסדר פנסיוני קודם). הבעיה היתה שמהחודש הראשון ועד עכשיו לא הופקדו כלל הכספים בקרן הפנסיה. לאחר פניות רבות למעסיק, הוא פתח לי קרן פנסיה חדשה לחלוטין (שתחילתה מאפריל 2014) ומסר לסוכן הביטוח את כל הכספים "שהועלמו" עד עכשיו בצ'קים דחויים למשך שנה.... האם כל הפנצ'ר הזה עלול לפגוע בגובה הקצבה לגיל זקנה? האם גובה הקצבה נמדד עפ"י הסכום שנצבר בקרן או עפ"י ותק של שנות חיסכון? הרי סכום כסף של 4 שנות חיסכון מופקדים בבת אחת, ללא התחשבות שמדובר ב 4 שנים של חיסכון. אני בן 33 היום - האם יש לי ממה לחשוש? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

המצב המתואר כאן - הינו חמור. מעסיק שלא שילם לקרן פנסיה כספים שגבה מעובדו, חשוף לסנקציה פלילית של קנס עונשי כבד מאוד ואפילו עד מאסר בהתאם לסעיף 25ב לחוק הגנת השכר. אי הפקדת הכספים בקרן הפנסיה החל ממועד הניכוי - בהחלט יכול לפגוע בזכויות שבקרן הפנסיה ובכלל זה אי צבירת תקופת אכשרה למקרה של נכות או פטירה ח"ו בגין מחלה או מום שאירע לפני תחילת ההפקדות אי צבירות התשואה על הכספים בגין התקופה האמורה.

עו"ד אבנר בן חיון

התשובה לשאלה קבועה בתקנון קרן הפנסיה (התקנון האחיד) של הקרן המשלמת. סעיף י"א לתקנון- עוסק בנושא רציפות הזכויות. ניתן להגיע לתקנון זה באתר האינטרנט של 'עמיתים' המנהלת את קרנות הפנסיה הוותיקות שבהסדר. בעקרון, קצבת זקנה אמורה להיות צירוף של כל אחת מהפנסיות שבכל קרן פנסיה "ובלבד שלגבי מבוטח בקרן משתתפת שהיא קרן בשיטת שלוש שנים והשכר הקובע לחישוב קצבת מבוטח פעיל או לא פעיל בקרן משתתפת, לפי נסיבותהענין, לא יעלה על השכר הקובע לחישוב קצבת מבוטח פעיל או לא פעיל בקרן המשלמת, ובכל מקרה לא יפחת מהשכר הקובע לחישוב קצבת מבוטח לא פעיל בקרן המשתתפת. " הפרטים המלאים נקבעים בהתאם לתקנון האחיד. ניתן לפנות אל שירות הלקוחות של הקרן על מנת לקבל מידע נוסף. מומלץ, ככל שנדרש, לפנות גם לקבלת יעוץ פנסיוני עובר לפרישה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה