לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
תמיר

שאלה

שלום אני עבדתי במקום עבודה חודשים ולקחו ממני בערך 275 שח כל חודש ממני והם הפרישו בערך 600 שח היום אני עזבתי את מקום העבודה האם מותר למשוך את הכספים האלה ואם הם חייבים במס

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב. חסרים נתונים בשאלתך. אך ניתן להניח כי בוצעו בגינך הפקדות לקרן פנסיה בגין 2 חודשי העבודה שבהם נוכו ממך חלק תגמולי עובד והמעסיק הפקיד את חלקו לקרן. בהתאם להוראות הדין, ניתן למשוך כספים מקרן פנסיה באופן הבא: את הכספים שהופקדו ברכיב הפיצויים- לאחר סיום עבודה. את כספי התגמולים- כקצבה בלבד בהגיע העמית לגיל פרישה או ח"ו במקרה של תשלום פנסיה נכות או פנסית שאירים במקרה שקיימת זכאות לכך בהתאם לתקנון הקרן. משיכת כספים - חד פעמית- אינה מותרת בקרן פנסיה, למעט בחריגים מסוימים אשר נראה ואינם חלים בענינך (עמית המקבל פנסית מינימום (כ-4,000 ש"ח לחודש- רשאי להןן את היתרה הצבורה בקרן שמעל פנסית המינימום וכו').כמו כן, ניתן למשוך כספי תגמולים בפטור ממס במקרים 'סוציאלים' הכנסה מינימלית, נכות כו'. כל משיכה אחרת - היא משיכה שלא כדין- הממוסה במס מקסמיל של 35% לפחות.

גל

יש לי 2 שאלות האם אוכל למשוך את הפיצויים למרות עבדתי פחות משנה רק חודשים 2 האם מי שלא עובד מקבל פטור ממס

עו"ד אבנר בן חיון

הזכאות למשיכת הכספים הצבורים ברכיב הפיצויים קבועה בהסכם העבודה / ההפקדה לקרן הפנסיה שחל בינך לבין המעסיק (הסכם אישי, הסכם קיבוצי כללי, צו הרחבה, צו הרחבה לפנסיה חובה). הפטור ממס לגבי משיכת כספי פיצויים - קבוע בתקרה של פיצויים פטורים ממס ולא קשור להיותך מועסק באותה העת

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה