לאחד או לא
שלום רב, יש לי שתי קרנות פנסיה במצב לא פעיל: אחת של מקפת (מהשנים 1999-2003, במצב לא פעיל) והשנייה של הפניקס (מ-2008 עד 2010, במצב לא פעיל). בנוסף, ביטוח מנהלים נוכחי - פעיל - החל משנת 2011. מזה חודש שאני עובדת במקום חדש וצריכה להחליט האם להמשיך את ביטוח המנהלים הנוכחי או להעביר אותו למצב לא פעיל ולפתוח קרן אחרת במקום החדש - בתנאים טובים יותר. כרגע, תנאי ביטוח המנהלים שלי די גרועים (9% דמי ניהול מהפרמיה ואחוז וקצת נוספים דמי ניהול מהחיסכון). בכלל - מתלבטת אם לא כדאי לאחד את שתי הקרנות של הפניקס עם זו החדשה שתהיה לי במקום החדש ולהשאיר את מקפת במצב מוקפא, כפי שהיא כבר שנים. אשמח לקבל הכוונה / עצה טובה. תודה
מיכל שלום. שאלתך היא שאלה בתחום הייעוץ הפנסיוני ויש לקבל עליה ייעוץ פנסיוני פרטני מ'בעל רשיון' כהגדרתו בחוק. היינו, משווק פנסיוני (שהוא או עובד של גוף מוסדי שהוא בעל רשיון או סוכן ביטוח בעל רשיון בתחום הביטוח הפנסיוני) או יועץ פנסיוני (ההבדל בין 'יועץ פנסיוני' ל'משווק פנסיוני' הוא שהיועץ הפנסיוני הינו במעמד נטול זיקה ליצרנים הפנסיוניים (שלא כמו משווק פנסיוני שהוא כאמור עובד ל גוף מוסדי או סוכן ביטוח שמשווק את מוצרי הגוף המוסדי). החוק אוסר על מתן יעוץ פנסיוני אלא על ידי בעל רשיון. שאלתך במקום. ויש כאמור לקבל החלטה לאחר שבעל הרשיון יבדוק את המאפיינים והנסיבות הספיצפיות בעניינך. בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון