פנסיה חובה - איחור של מס' שנים בפתיחת פוליסת קרן פנסיה
שלום, כאשר יצא חוק פנסיית חובה, הייתי וותיקה במקום העסקתי והמעסיק אמור היה לפתוח לי פוליסת פנסיית חובה כבר מינואר 2008 ולהתלחיל להפריש את חלקו וכן את חלקי. להלן מס' עובדות: 1. למרות פניותיי החוזרות והנשנות אל המעסיק בנושא, הוא פתח את הפוליסה כשלוש וחצי שנים מאוחר יותר 2. במהלך רוב התקופה, למרות קיזוז הכספים משכרי, המעסיק נהג להעביר את הכספים לקרן באיחור (3-6 חודשים). 3. במהלך רוב התקופה, המעסיק דווח על שכר נמוך יותר מאשר קבלתי בפועל. חישבתי את הסכומים אותם המעסיק אמור היה להפריש עד לפתיחת הפוליסה וכן את הסכומים אותם היה אמור להפריש (גם את חלקו) אילו דיווח על שכר אמיתי. אבקש לברר: 1. איך אני מחשבת את הריביות וההצמדות עבור 3 וחצי השנים הראשונות? 2. איך ניתן לחשב את הריביות וההצמדות עבור הפרשי ההפרשות לקרן אילו דווח שכרי האמיתי? 3. מאיזה שכר מפרישים לקרן פנסיה (האם משכר בסיס, ללא שעות נוספות, ללא דמי הבראה וכו')? אשמח אם תעזרו לי בנושא חשוב זה.
שלום רב, חישבו ריביות והצמדה ניתן לעשות באמצעות מחשבוני עזר בתחום זה - מניח שיש כאלה נגישים בחיפוש ברשת האינטרנט. יתכן וקיימת זכאות לפיצוי הלנה ולא לריבית פשוטה. השכר להפרשות לפנסיה קבוע בהסכם שמקים את החובה לביצוע ההפרשות- ככל שמדובר בצו ההרחבה לפנסיה חובה- השכר להפרשות - הינו השכר הקבוע בחוק פיצוי פיטורים (1. (א) הרכיבים שיובאו בחשבון שכר העבודה לענין תקנות אלה הם: (1) שכר יסוד; (2) תוספת ותק; (3) תוספת יוקר המחיה; (4) תוספת משפחה. (ב) נכללת בשכר עבודה תוספת מחלקתית או תוספת מקצועית, יראו תוספות אלה כחלק משכר היסוד.) וזאת עד לתקרה של השכר המשולם לעובד או השכר הממוצע במשק, לפי הנמוך.
שאלות נפוצות:
תומר סיון