לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לילך

כספי פיצויים בקרן הפנסיה

שלום רב, עזבתי מקום עבודה לאחר כ-4 שנים. אני התפטרתי מיוזמתי. לא הייתי חתומה בחוזה על סעיף 14 המקנה זכאות לפיצויים ללא תנאי. רציתי לדעת האם יש באפשרותי למשוך מקרן הפנסיה את מרכיב הפיצויים ? למיטב הבנתי אני צריכה מכתב סיום עבודה מהמעסיק וטופס 161 (זה בעצם אותו הדבר ?), אך שאלתי היא האם המעסיק יוכל להתנגד לכך ולא לאשר את המשיכה ? תודה רבה !

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב, השאלה היא למעשה שאלת הזכאות על כספי הפיצויים שהופקדו בקרן פנסיה. בעקרון על פי חוק פיצוי פיטורים - מעסיק אינו מחויב בתשלום פיצוי פיטורים לעובד שסיים לעבוד בנסיבות שאינן מזכות בפיצוי פיטורים (כמו במקרה שלך- התפטרות). יחד עם זאת המעסיק המשלם דמי גמולים לקרן פנסיה / ביטוח מנהלים (קופות גמל משלמות לקצבה), משלם גם כספים בגין רכיב פיצויים. מעמד כספים אלה יכול להיות אחד מהשנים: 'על חשבון' או 'במקום'- חובת המעסיק פ"פ. ככל שחל על הצדדים בסיס משפטי המחיל מעמד של 'במקום' פיצוי פיטורים, מה שלא חל בענינך לדבריך, אזי חלים כללים המונעים החזרת כספים למעסיק (אישור כללי או הסכם קיבוצי או צו הרחבה). ככל שלא חל סעיף 14 יחול סעיף 26 לחוק פיצוי פיטורים- הקובע את הכלל של איסור החזרת כספים שהופקדו בקופת גמל לקצבה למעסיק אלא אם העובד סיים את ההעסקה בנסיבות שאינן מזכות בפ"פ ונקבע בהסכם כי המעסיק זכאי להחזרת הכספים והכספים מיועדים לקצבה. לצכן ככל שקיים הסכם החל על העובד בין המעסיק הקובע זכאות להחזרת כספים - יהא המעסיק זכאי. לכן, ככל שבענינך יש הסכם הקובע זכאות למעסיק להחזרת כספים - אזי המעסיק יהא זכאי. ככל שאין הסכם כזה- אזי גם אם סיימת לעבוד בנסיבות שאינן מזכות בפ"פ, לא יהא המעסיק זכאי. אולם הואיל ואת כאמור מעונינת למשוך, אזי התנאי של אזי התנאי שהכספים מיודעים לקבצה- אינו מתקיים כא ולכן לכאורה המעסיק יהא זכאי להחזרת כספים אלה חזרה

לילך

המון המון תודה על תגובתך. עזרת לי מאוד !

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה