לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אילן

רצף הפרשות לקרן פנסיה.

שלום רב. ברשותי קרן פנסיה של מקפת שנפתחה לי בשנת 1996 על ידי המעביד שלי. לאחר מספר שנים עזבתי את מקום העבודה והמשכתי להפריש כספים לקרן הפנסיה הזאת במעמד עצמאי. לפני מספר חודשים התחלתי לעבוד במקביל להיותי עצמאי גם כשכיר. בשיחה שלי עם מקפת נאמר לי שאם אני מעוניין להמשיך ולהפריש כספים לקרן הפנסיה במעמד של עצמאי עלי לפתוח פוליסה חדשה "שתשב "תחת ת"ז שלי עם מספר חדש ואותה למסור למעביד החדש שלי. הסיבה שיעצו לי לפתוח קרן חדשה היא , שאני לא יכול להמשיך להפריש כספים במעמד עצמאי וגם במקביל להפריש לאותה הקרן כספים במעמד שכיר. בשיחה שהייתה לי עם הנהלת החשבונות של המעביד שלי נאמר לי על ידה שבגלל "שפתחתי לכאורה" קרן חדשה עם מספר חדש היא לא מחויבת על פי חוק להפריש לי כספים לאחר שלושה חודשי עבודה רטרואקטיבית. אלה מחויבת להפריש לי רק לאחר חצי שנה. כשניסיתי להקשות עליה ולהבין מדוע לא מגיע לי לאחר שלושה חודשים שהרי אני בעל קרן פנסיה שהייתה לי מהמעביד הקודם ענתה זו "שזה החוק ולא מגיע לי לאחר שלושה חודשים". כמו כן נאמר לי על ידה שאם אני מעוניין אני יכול למסור לה את פרטי הקרן "הישנה" שלי שהיא במעמד עצמאי ולהחזיר אותה למעמד שכיר וכך להיות זכאי להפרשות לאחר שלושה חודשי עבודה רטרואקטיבית. האם אכן זה החוק ואני אכן לא זכאי להפרשות לאחר שלושה חודשי עבודה רטרואקטיבית לקרן הפנסיה "החדשה" לכאורה? אשמח מאוד לכל התייחסות. בברכה.

עו"ד אבנר בן חיון

שלום. ראשית אציין כי הנני מספק שירותים משפטיים למקפת החדשה ולכן הנני מנוע מלהתייחס לנוגעים הקשורים למקפת ככל שעולים משאלתך. מבלי לגרוע מהאמור, יש לדעת כי החובה של מעסיק לביצוע הפרשות מכוח צו ההרחבה לפנסיה חובה, בגין עובד המגיע עם ביטוח פנסיוני פעיל, הינה מהחודש הראשון לעבודתו (ניתן לשלם רטרואקטיבית 3 חודשים ממועד תחילת העבודה ובלבד שלא חלפה שנת מס)- והעיקר הוא כי לענין מועד תחילת ההפקדות מכוח הצו, גם מבוטח ששילם במעמד עצמאי לקרן פנסיה- נחשב כבעל ביטוח פנסיוני פעיל.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה