לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
vamu

קופת גמל תיקון חוק בשנת 2008, ומשיכה.

שלום, יש לי מספר שאלות, קודם כל להבין שאני מבין נכון, האם כל הכספים שהופקדו ליפני שנת 2008 פטורים ממס במשיכה? האם מותר לי למוך אותם בחקלים? למשל 50,000 פעם אחת ועוד מספר שנים עוד 50,000 (כמובן בלי להפקידם שוב?) ועדיין אשאר עם הפטור? שאלה שנייה, היא אם יש לי קופה אחת על שמי, שלא נמשכו ממנה כספים כלל ולא הופקדו מעבר לשנת 2008, ועוד קופה שלא הופקדו מעבר ל 2008 אבל כן נמשכו כספים. הקופה השנייה איננה על שמי, אך מיועדת לי, האם ניתן להעביר אותה על שמי או להוסיף בעלים וכו' מבלי לפגוע בפטור? מה מומלץ לעשות? האם יש תרון (וזה אפשרי בכלל) לאחד את שתי הקופות גמל הנ"ל? תודה רבה!

vamu

תיקון שגיאת כתיב: "האם מותר לי למשוך אותם בחלקים" שגיאה שנייה: "האם יש יתרון"

עו"ד אבנר בן חיון

שלום. בעקרון יש לתחם את הדיון. משאלתך עולה כי הינך מתכוון לקופות גמל לתגמולים (להבדיל מקופות גמל לקצבה). אם כך, כספים שמקורם בהפקדות מלפני שנת 2008 עמית שכיר רשאי למשוך מקופת גמל לתגמולים כסכום חד פעמי בהתאם לכללי המס שהיו קיימים לגבי כספי תגמולים. היינו, בהגיע העמית לגיל 60 ואם חלפו 5 שנים מיום שהחל להפקיד את הכספים באותו חשבון בקופה (קיימות נסיבות מיוחדות נוספות של נכות, הוצאות רפואיות או הכנסות מזעריות שמאפשרות משיכה שלך הכספים / חלקם). לגבי כספים שהופקדו לאחר 2008, הרי כספים אלה הינם במעמד של קופת גמל לקצבה - ולא ניתן למשכם במשיכה חד פעמית, אלא בהעברתם לקופת גמל לקצבה וקבלתם כקצבה (החוק מאפשר היוון חלק מהכספים במקרה וקיימת עמית זכאות לקצבה שלא תפחת מ'סכום הקצבה המזערית' (כ-4,500 ש"ח) הקבועה בחוק). החוק מאפשר לבצע משיכת שלא כדין ישירות מהקופה הלא משלמת לקצבה. תיקון 190 לפקודת מס הכנסה מאפשר למוטב / יורש כספים של עמית שנפטר בקופ"ג לתגמולים לפתוח חשבון חדש על שמו בקופה (ללא אפשרות להעברת כספים או הפקדת כספים לחשבון). יתכן והינך זקוק ליעוץ פנסיוני / מיסוי לנוכח השאלות

vamu

תודה על התשובה, סיבכת אותי במעט, אני חושב שאתה צודק זוהי לקופות גמל לתגמולים, ואני דיי בטוח שהכל נזיל כבר, השאלה אם אין בעיה לעשות משיכות של כספים בהפרשים ולא לאבד את הטבות המס? (כלומר חצי היום וחצי עוד שנתיים שלוש?) השאלה לגבי הירושה, אם האדם שהקופה על שמו בחיים, אך כל שאר היורשים העתידיים לקחו כבר את כספם - הם היו צריכים את הכסף (כלומר כל מה שנשאר בקופה הינו על מיועד לי). מה הדרך הכי בטוחה או טובה להשאיר את הכסף בקופה ולהנות מהטבות המס עדיין, אך לא להסתכן שהדבר לא מוכר חוקית שמיועד לי (אינני צריך את הכסף בזמן הקרוב והקופה עם הטבות המס מאד משתלמת לי כרגע)? (אני מודע לכך שזה לא ייעוץ פיננסי ולא מטיל עליך אחריות, רק אם יש איזו המצלה, אשמח לדעת. אם אקח ייעוץ פיננסי אפנה אליכם באופן פרטני) מעריך את התשובה.

עו"ד אבנר בן חיון

יש לקחת בחשבון כי האתר הינו משפטי כללי ולא אמור לרדת לרזולוציות הנשאלות שהן כבר בגדר יעוץ פנסיוני. ולכן מומלץ לפנות לקבלת יעוץ פנסיוני מתאים (באופן פרטני אציין כי איננו מספקים שירות של יעוץ פנסיוני). אגב, יתכן וחלק ניכר מהשאלות יפתרו בפניה ישירה לחברה המנהלת של קופת הגמל. בהצלחה

vamu

האמת שבגלל זה אני שואל פה ולא הולך לייעוץ פנסיוני, איך אני אמור להפוך את ההכסם הזה של הירושה מבע"פ למוכר משפטית אם אתה לא חושב שזה מתאים לפה, אז תודה בכל מקרה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה