ועדה אובדן כושר
היתה תאונתעבודה לפני שנה וחצי מלל הכיר בטביעה בהמשך טבעתי את מנורה מבטחים על אובדן כושר יש לי קר בכתף שמאל היתה לי ועדה לפני חצי שנה קבעו לי 50 אחוז נכות זמנית לשנה וחצי קיבלתי את התשלומים שאלתי היא התשלום שקיבלתי ממבטחים זה קשור לביטוח לאומי או שזה גוף נפרד יש מצב שביטוח לאומי ידרוש ממני את התשלומים שקיבלתי על אובדן כושר מהועדה של מבטחים אבקש תשובה יעוץ תודה וערב טוב את הביטוח אובדן כושר עשו לי בעבודה תשובה תודה
שלום רב. בעיקרון קבלת גמלת נכות מהמוסד לביטוח לאומי משפיעה על גובה הפנסיה שתקבלי ממבטחים (היא לא מקטינה את הפנסיה ממבטחים, אלא מפחיתים את פנסית הנכות שאת מקבלת מהקרן בגובה הקצבה שאת מקבלת מהמוסד לביטוח לאומי). ויש להדגיש כי זה לא מפסיק את הזכאות שלך לפנסית נכות מהקרן או פוגע בזכויות שלך בקרן (כך למשל אם תפסיקי לקבל גמלת נכות מהמוסד לביטוח לאומי- ועדיין תהי זכאית לפנסית נכות ממבטחים- ישלמו ממבטחים את הפנסיה המלאה). למיטב ידיעתי המוסד לביטוח לאומי אינו מקזז תשלומים שמקבלים מקרן פנסיה
ערב טוב ותודה על התשובה שאלתי היא האם קבלת קיצבה מהקרן אני חייב לדווח לביטוח לאומי או שזה לו קשור אחד לשני זה כול אחד גוף בנפרד אבקש תשובה תודה וערב טוב
כאמור, מצד קרן הפנסיה - אתה צריך לדווח לקרן על התשלומים מהביטוח הלאומי. מהצד של הביטוח הלאומי, מוטב שתשאל בהיבט אהזה בפורום של ביטוח לאומי.
שאלות נפוצות:
תומר סיון