לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יובל

פנסיה - האם אני יכול לתבוע אובדן כושר עבודה

שלום לכם. הייתי מבוטח ע"י המעסיק בביטוח פנסיה ופוטרתי מעבודתי. כחודש לאחר מכן התחלתי לעבוד בחברה אחרת ובמקצוע שונה ולאחר כחודשיים נפצעתי בתאונת עבודה שהוקרה ע"י בל"ל ויש לי נכות צמיתה. במקום העבודה הנ"ל לא בוטחתי פנסיונית היות ולא היה לי ותק של חצי שנה כמקובל. האם אני יכול לתבוע את חברת הביטוח מעבודתי הקודמת בגין תאונת העבודה הנ"ל???? מה תוקף פוליסת ביטוח פנסיה לאחר פיטורים מעבודה? מהו חוק ההתישנות לתביעה מסוג זה?

עו"ד אבנר בן חיון

יובל שלום. התשובות לשאלות תלויות בסוג המוצר הפנסיוני. בעקרון בקרן פנסיה חדשה יש מה שנקרא 'ארכת ביטוח' לתקופה של חמישה חודשים ממועד הפסקת התשלומים. כך, שאם אירע אירוע המזכה בפנסית נכות בתקופה זו- אתה נחשב כמבוטח פעיל הזכאי להגיש בקשה לפנסית נכות (הקביעה אם קיימת לך נכות או לא כבר תלויה במצבך הרפואי (יש לדעת כי הקביעה של המל"ל אינה משליכה בהכרח על קרן הפנסיה כי הגדרת הנכות שונה בין קרן פנסיה לביטוח לאומי)). תקופת ההתיישנות קבועה בתקנון קרן הפנסיה או בפוליסת הביטוח, לפי סוג המוצר הפנסיוני הקיים לך (בעקרון בפוליסת ביטוח 3 שנים. בקרן פנסיה בהתאם לתקנון). בכל מקרה מומלץ כי תקבל יעוץ פרנטי על בסיס העובדות המדויקות. בהצלחה ובריאות איתנה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה