לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יריב

קרן פנסיה מבטחים

שלום אני מבוטח ברון בקרן הפנסיה הנל היתי בע קבליתי מהם כך 25 אחוז תע ו25 אחוז כללית נכות עכשיו בשנה האחרונה נבדקתי על ידי מלל וקבעו לי 100 אכע נכות כללית לצמיתה שנתיים אחורה השאלה שלי הגשתי בקשה לנכות כללית במבטחים החדשה יש ערך לפסיקה של מל לועדה של מבטיחים ולקבעת אכע מטעם מבטחים לגבי תודה על התשובות

עו"ד אבנר בן חיון

יריב שלום לא בטוח שהבנתי את המצב העובדתי והשאלה הנשאלת - אך אציין כי הזכות לנכו והמנגנון לאישורה, קבועים בתקנון הקרן של מבטחים, כפי נוסחו במועד הנכות החל. ככלל, מבוטח בקרן הפנסיה המבקש לקבל פנסיית נכות בגין ארוע נכות נטען, נדרש להגיש לקרן בקשה מתאימה על גבי טופס הקרן בצירוף מסמכים המאמתים ותומכים בטענת הנכות. לפי מה שתיארת בזמנו נקבעה לך נכות במבטחים, ונגרמה לך החמרה של הנכות, כפי שהכיר בכך המוסד לביטוח לאומי אשר העלה את אחוזי הנכות ל-100%. יש לדעת כי קביעתו של המוסד לביטוח לאומי אינה מכרעת לגבי מבטחים, בהיות קביעת הנכות נתון לשיקול דעת הוועדה הרפואית של הקרן בהתאם להגדרת המונח 'נכות' בתקנון הקרן. יחד עם זאת, מן הסתם שקביעתו של המוסד לביטוח לאומי לשיעור נכות כפי שציינת מבוססת על נתונים עובדתיים-רפואיים אשר יכול ויש בהם כדי לתמוך בטענת החמרת הנכות מול מבטחים. עוד יש לדעת כי נתון חשוב כאן הוא מועד הנכות /ההחמרה הנטענת וקיומו של כיסוי ביטוחי בתקופה זו ככל שקיים. בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד

יריב

תודה רבה לך עוד בן חיון השאלה שלי היא כזאת נפגעתי תע ברגל ומבטחים רקבעה ליע נכות מתאונת עבודה 25 אחוז ו25 אחוז מדברים שלא קשורים לתאונה הנל הגשתי החמרה עים מסמכים אחרים לנכות כללית וכן אמרתי להם דוח של ועדה של מללל קבעה 100 אחוז אכע צמיתות וכן69אחוז רפואי בדוח לרגל מהתאונה הנכות שנשארה 10 אחוז וכן אבחונים מטעם שקום מלל קבעו לא מתאים ללימודים ולמציאת עבודה לנכים מטעם מלל כל זה לא עוזר בתביעה למבטחים לנכות כללית אים ההם יכולים לקבעו כע בעוד מלל קבעו חד 100 אע אכע לצמיתות זה יכול להיות דבר כזה הם לא מתיחססים למלל כמובן שמשלום בתקופה הזאת למבטחים דמי הפרשה לפנסיה אני משלם עצמאית תודה לך על התיחסות אם מלל לא קובע בועדות של קרן פנסיה לא משנה מה היא בנאדםיכול ים להגיד לא דוגמא כע ובוד מלל קובע על אותם מסמכיםרפואים אכע צמיתות 100 איך מבטחים מתיחסים לזה וכן אים יש אובדן כע אכע בביטוח פרטי הרופאים של החברת ביטוח רואים את הפסיקה של מלל יכולים לצאת נגדם תודה רבה לך

עו"ד אבנר בן חיון

יריב שלום כאמור, בקביעות המל"ל יכול ויהיה משום אינדיקציה למצב אבדן היכלות לעבוד, אך עדיין, קרנות הפנסיה אינן כפופות לקביעות המל"ל. על מנת למצות את הייעוץ המשפטי בענין זה מוצע כי תפנה לעו"ד לקבלתי יעוץ כאמור וככל שנדרש גם ייצוג משפטי בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה