לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוז

פנסיה ופיצויים

שלום רב אני עובדת אצל שמאי רכב כפקידה ומנהלת משרד, מ- 02.02.14 , ומסיבות משלו לא נעשה פנסיית חובה, רק היום עשה לי זאת. והוא טוען שאני חייבת לו כ- 2000 ש"ח, לא ברור לי למה, ומה עליי לעשות על מנת לא לשלם את הכסף הזה אם אני חייבת באמת! המשכורת שלי מחודש מרץ עד יוני הייתה 4000 ש"ח ומחודש יולי עד אוקטובר 4500. נא עזרתכם. הפנסייה שסוכם עליה היא הרגילה, עם פרישה מוקדמת 75% אם אני לא טועה.

עו"ד אבנר בן חיון

רוז שלום, ככל שעובד מתקבל לעבודה ללא ביטוח פנסיוני פעיל. החובה של המעסיק לביצוע ביטוח פנסיוני הינה החל מהחודש השישי לעבודתו. במקרה שלך, ככל שלא הגעת עם ביטוח פנסיוני- מחודש אוגוסט 2014. לא פירטת לגבי החוב הנטען שלך למעסיק אך יתכן והוא נובע בגין ניכוי חלקך בגין ההפקדות הרטרואקטיביות לקרן הפנסיה.

רוז

שלום רב, תודה לתגובתך ואכן הוא נובע בגין ניכוי החלק שלי בגין ההפקדות הרטרואקטיביות לקרן הפנסיה. אבל לא בטוחה מהסכום והאם מוצדק? וכמה אני צריכה לשלם בפועל אם המשכורת שלי 4500 ש"ח, כאשר מדובר על 6% פיצויים ו 5% פנסיה! ונאמר לי שאני צריכה לשלם גם 5% פנסיה לא כל כך מבינה בזה אשמח אם תסביר לי מה עליי לשלם ואם זה צריך להיות מהמשכורת או שאפשר בהו"ק בשביל שלא יפגע לי בנטו ובברוטו.

עו"ד אבנר בן חיון

רוז שלום. שיעורי התשלומים, לפי צו ההרחבה לפנסיה חובה, לקרן פנסיה מורכבים משלושה חלקים: 1 רכיב תגמולים - מעסיק- בגובה של 6.5% מהשכר המבוטח אותו משלם המעסיק מכיסו. 2. רכיב תגמולים עובד- בגובה של 5.5% מהשכר המבוטח שאותו מנכה המעסיק ממשכורת העובד ומעביר לקרן הפנסיה. ורכיב פיצויים שאותו משלם המעסיק מכיסו (בגובה של 6% מהשכר המבוטח). יש לבדוק את הסכום לפי ניכוי חלקך בגובה של 5.5% מהמשכורת כפול החודשים שבגינם שולמו דמי גמולים לקרן הפנסיה. המעסיק מחויב לנכות את חלקך בקרן הפנסיה ואינך רשאית על פי חוק לוותר על ההפקדות לקרן פנסיה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה