משיכת כספים מקרן הפנסיה
שלום רב, יש לי סכום כולל של כ-160,000 אלף שנצברו בקרן פנסיה "מגדל-מקפת אישית" בין השנים 1997-2003. אין פעילות בתיק זה כבר קרוב ל12 שנים. התחלקות הכספים כפי שנמסר לי היא: סכום של כ-40,000 אלף פטור ממס, סכום של כ-60,000 אלף מחוייב במס ו-סכום של 52,000 אלף פיצויים דחויים (לא עברו התחשבנות מס). שאלתי מתחלקת לשניים: מאחר שכבר עברתי את גיל הפרישה על פי התכנית(60) האם כדאי לי הפרשה של כל חודש בחודשו בסך של 730 שקל. ו/או היות ואני זקוקה לכסף לצורך "מחייה" (מקבלת הבטחת הכנסה) האם אקבל פטור מלא מתשלום מס?באם אני אוציא את הכספים? אנא עזרו לי בהתלבטות זאת.תודה
שלום הואיל והנני מייצג את מקפת - לא אוכל להשיב על שאלתך. בכל מקרה שאלות מסוג נדרשות בייעוץ פנסיוני פרטני על ידי בעל רשיון (סוכן ביטוח או משווק פנסיוני או יועץ פנסיוני) על בסיס מלוא תמונת החסכון הפנסיוני הקיימת לך. בהצלחה
האם אין באפשרותך לענות באם יש פטור ממס באם מושכים כספים לצורך "מחייה" ?
שוש שלום, התנאים למשיכת כספים מקרן פנסיה קבועים בתקנות מס הכנסה. ככלל, בהגיע עמית לגיל זקנה - הוא מיועד לקבל פנסית זקנה לכל ימי חייו. משיכת כספים מקרן הפנסיה מבטלת את הזכאות לפנסית זקנה (ניתן להוון חלק מסכומי הפנסיה כסכום חד פעמי). בכל מקרה גם אם לא הייתי מייצג את מקפת- הייתי ממליץ לך לפנות לקבלת יעוץ פנסיוני בדבר כדאיות הצעדים שאת מבקשת לעשות לנוכח המשמעות שלהם והחשיבות של החסכון הפנסיוני. בהצלחה
שאלות נפוצות:
תומר סיון