לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אתי

פנסיה מוקדמת

אני בת 58 . עבדתי במקום מסויים 22 שנה כפקידה, ובשנת 2011 קרתה לי תאונת עבודה, שבעקבותיה רופא תעשייה הורה את הפסקת עבודתי. אני לא עובדת כעת, ומאז תאונת העבודה, אני מקבלת קצבת נכות מהעבודה מחברת הביטוח של העבודה. קצבה זו אמורה להסתיים לי בחודש אוקטובר השנה. השאלה היא: האם אחר כך, אני יכולה לצאת לפנסיה מוקדמת? ואם כן, מה עלי לעשות בנדון? האם כדאי למשוך את הקרן, או להמשיך לקבל קצבת נכות מהעבודה?

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב, יש לבדוק את תנאי הפוליסה לגבי הזכאות לפנסית נכות. בקרון במצב רגיל את צריכה להמשיך ולקבל פנסית נכות כל עוד את נכה. ולכן ככל שמצבך הרפואי לא השתנה ואת ממשיכה במצב כפי שהיה קיים החל משנת 2011 אין וקיימת זכאות בפוליסה לקבלת פנסית נכות למשך כל תקופת הנכות- הרי שקיימת לך זכאות לקבלת הכספים. כאמור, הדבר הינו בכפוף לתנאי הפוליסה ולמצבך הבריאותי.

אתי

אבל האם אני יכולה לצאת לפנסיה מוקדמת? ומה עדיף? למשוך את הקרן או להמשיך לקבל פנסיה?

עו"ד אבנר בן חיון

אתי שלום, שאלותייך מצביעות החובה לקבלת יעוץ מבעל רישיון מוסמך שמכיר את הנושא. מומלץ ביותר שלא תעשי כל צעד ללא קבלת יעוץ. ובוודא לא משיכת כספים. מנסיון אומר לך שעדיף להשקיע כעת מאמץ בקבלת ייעוץ טוב מאשר לנסות אח"כ לתקן טעויות שנובעות מפעולות על שנעשו מחוסר הבנה, דבר שכרוך בהרבה יותר מאמצים ומשאבים וברוב המקרים עם סיכויים נמוכים לתיקון הטעות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה