לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עדי

הפרשות לקרן פנסיה עם סעיף 14

שלום, במהלך שנת 2013 התחלתי לעבוד במקום חדש. ההפרשות לתגמולים היו עפ החוזה 5 אחוז עובד, 5 אחוז מעסיק ו8.33 פיצויי פיטורים. בנוסף צורף לי בחוזה נוסחו של סעיף 14. אני, שלא מבינה ככ בפנסיה, טעיתי ולא ישבתי עם סוכן והנחתי כי ההפרשות הינן עפ חוק. (עפ מה שהיה נהוג ב2013) החודש קיבלתי דוח מחברת הפנסיה וראיתי כי ההפרשות נשארו זהות במהלך השנה. שאלתי - ההפרשות לפי חוק לתגמולי עובד מעביד גבוהות יותר היום, האם בגלל שאני חתומה על סעיף 14 ההפרשות אכן נשארות 5 ו5? חשוב לי להבהיר כי זוהי כל ההפרשה, אין הפרשה לא.כ.ע שלמיטב הבנתי אמורה להיות מגולמת בפנסיה, האם באמת היא בפנסיה בתוך ה5%? אודה לתשובה עדי

עו"ד אבנר בן חיון

שלום רב, ככל שההפרשות בוצעו לקרן פנסיה אזי הכיסויים כוללים כיסוי לפנסית נכות ולפנסית שאירים בהתאם לתקנון הקרן. לגבי מה שציינת שההפרשות כים על פי חוק גבוהות יותר- הכוונה לצו ההרחבה לפנסיה חובה. שזה נכון לגבי רכיב התגמולים, אך יתכן והמעסיק שלך אוחז בדיעה כי הא ביטח אותך בהסכם מיטיב על זה הקבוע בצו ההרחבה ולכן הצו אינו חל עליו. ענין זה נתון לפרשנות משפטית ושי דעות התומכות בעמדה זו של המעסיק ויש דיעות הפוכות. עד כה טרם ניתנה הכרעה בענין למיטב ידיעתי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה